Jak spočítat příkon komplexu motorů a měničů frekvence?

<< < (5/8) > >>

Milan Karvánek:
Citace: Milan Illek  11.02.2009, 16:52

Co je to za zařízení, když má na vstupu 27 A a na výstupu výkon 2,2 kW? Nějak mi tam vychází cca 4 kW ztrát anebo kosínus fí na vstupu 0,35!

Možná by stačilo sledovat celou diskusi průběžně, příspěvek po příspěvku a budete hned v obraze, né reagovat jen na některé části.  :(

Josef Pentoda:
Citace: Petr MATALA  11.02.2009, 12:13

Vaše zadání mi připadá poněkud zmatečné.Pro nějaký výsledek bych vycházel s těmito parametry

1. obvod s motorem 0,55 kW+měnič - odebíraný proud    3    A
2. obvod s motorem 2,2 kW  + měnič - odebíraný proud 11    A
3. obvody s motory 1,1 kW                 - odebíraný proud   4,6 A
4. DC zdroj 0,1 kW bych zhledm k příkonu nezapočítaval

Vše jednofazově.Ja k uvádí p.Doležal jednotilvé kompnenty je vhodné nějak sdružit,aby vytvořily ce nejvíce rovnoměrnou zátěž.
Počítat s proudy 27 A je HARAKYRY.

Je nějaký důvod nepoužít frekvenční měnič 3x400V pro motor 2,2kw.  Místo jednofázového? Cena není měřítkem jde o docela něco jiného. Použijte měniče Taian cena je slušná.

IM:
To Karvánek:
Domníval jsem se, že se nacházím v odborné diskuzi, ale místo reakce na mnou uvedené údaje dostanu napomenutí jako od paní z pavlače. Smutné.

Milan Karvánek:
Je to kolegové stále dokola, jak pan ILLEk, tak Pepa nečtete tu diskusi celou a reagujete na jednotlivosti!
Pan Krejčí zde zastupuje "výrobce" a pro použití 1.f. měniče uvedl důvod, sice se mi jako technikovi moc nelíbí, ale není to můj výrobek tudíž mi to nepřísluší posuzovat. A pro pana Illka - zrovnatak je jasné, že pokud budu pohánět 1.f. měničem 3.fáz. motor, bude ten měnič brát na vstupu mnohem víc než by bral 3.f. motor v jedné fázi. Všechno to bylo již řečeno, prostě stačí pozorně číst a reagovat k věci. Nemůžu si pomoct.

Lubomír Jindra:
Citace: Roman Krejčí  11.02.2009, 15:06

Moje zadání vychází ze štítkových hodnot jednotlivých zařízení.

A to je právě chyba, kterou zde matete  :) Frekvenční měniče mají vysokou účinnost 0,96 - 0,98 takže pokud nechcete počítat s rezervou pro případnou výměnu motorů za výkonnější, je spotřeba měničů zcela zanedbatelná, protože činí nějaká 3% z výkonu motoru. Výkon motoru je prostě výkon motoru a je jedno zda se tento výkon bude napájet z jedné fáze či ze třech - zůstává neměnný, akorát se podle toho samozřejmě mění proud, ale počítáním přes proud si zbytečně komplikujete život  :)

hrubý výpočet:
1. motor 0,55kW
2. motor 2,2kW
3. motor 1,1kW
4. motor 1,1kW
5. zdroj   0,1kW
--------------------
výsledek  5,05kW

Při ideálním rozložení by byl proud v každé fázi:
5050W / 690V = 7,3A

Předřazené jištění: B16A 3F
Přívod: CYKY 5Jx2,5
Takže k dispozici bude příkon cca 11kW, což bude bohatě stačit a pokryje to zcela určitě i nějakou tu nerovnoměrnost v zatížení fází.

Pro přesnější výpočet záleží samozřejmě na uložení a délce vedení... Další věc jsou vyšší harmonické díky těm 1F měničům a které způsobují nárůst proudu ve středním vodiči... ale při tak malých výkonech a s takovou rezervou (beach)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana