Je možné použít společnou "N" svorku v rozvaděči pro dva různé přívody?

<< < (4/8) > >>

Jura Krikl:
TO SEelezan: Kde se vezme na vodiči N zpětný proud? Spíše by z důvodu jiných průřezů přívodní kabely do R1 jištěny na obou koncích. Ale v zásadě nevíme zda jsou hlavní vypínače v R1 propojeny.

Otakar Dosbaba:
Teď je to již zřejmé. Co bylo důvodem tohoto řešení? Napadá mě např. potřeba podružného měření spotřeby nebo pravděpodobněj ší samostatný napájecí okruh zásuvek pro PC apod.,  který nevypadne při vybavení hl. jističe v RH pro ostatní okruhy objektu. Standartní řešení by bylo spíše následující: V RH třípólový vypínač, za ním samostatné 2 jističe pro jednotlivé fázové vodiče kabelu CYKY 5Cx6 (CYKY-J 5x6) v případě, že je předchozí jištění větší, než 3x32A - kabely jsou předpokládám pod omítkou. V R1 je to již jasné. Pokud by to bylo takto pojato pouze s tím rozdílem, že místo jednoho kabelu jsou dva samostatné, hrozí při uvolnění N vodiče kabelu 3x6 přetížení N vodiče kabelu 3x4.

Jan Hradil:
Ne, ne!! Otázka není vymyslet jiné řešení! Otázka jasně zněla a počátku! mohu pro dva různé přívody, které končí v jednom rozvaděči použít společnou svorku "N" jak pro tyto přívody tak samozřejmě i pro odchody? Nezkoumejme z jakého důvodu je to tak provedené!
TO Krikl: Ale v zásadě nevíme zda jsou hlavní vypínače v R1 propojeny. Víme! Jasně jsem napsal kde fáze končí. Zvlašť na každém vyvínači V1 a V2 (nejsou spojené!!)

Otakar Dosbaba:
Nevymýšlím jiné řešení, jen jsem to chtěl přirovnat a možná přiblížit. Co je to ale za zadání, kdy není žádoucí zkoumat účel a důvody?! To je tajný výzkum NASA? Nebo někdo v domění, že něco zmastil na základě již zakoupeného materiálu, by si to rád nechal nějak posvětit? Ono se lépé posuzuje, pokud není zadání vytrženo z kontextu. To bychom se zde mohli dohadovat pěkně dlouho na úkor času těch, co by rádi problém společně řešili.

Milan Selezan:
To Krikl: To, čo je uvedené, je to jednofázová TN-S sústava a keď vypína hl vypínačom len fázu, tak ten spätný prúd pôjde cez oba N.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana