Proč propojovat armovací rošt v základech s uzemňovací soustavou?

<< < (5/7) > >>

Marek Rychly:
Citace: Kamil Novák  03.02.2009, 14:06

Předpokládám, že jste za projekt zaplatil. V tom případě jej rozhodně projektantovi vraťte k přepracování a nebojte se u toho být důrazný.  (box)
Vždyť on vám prodal namísto čerstvého zboží nějakou starou vykopávku !

(poklona)  za povzbuzení. Jak vidíte, jsou i špatní projektanti...,  přestože mají "kulaté razítko"  :(

Projekt jsem bohužel již zaplatil a převzal. Snad je donutím k přepracování, nebo to vrátí rovnou stavební úřad (v současné době to posuzuje) - z hlediska vyjednávání teď nevím, co by bylo lepší. Jak bylo zmíněno, je to projekt pro stavební povolení (ohlášení stavby).

H:
Citace: Marek Rychly  03.02.2009, 14:38

Jak vidíte, jsou i špatní projektanti...,  přestože mají "kulaté razítko"  :(

Jéééjda, to že má někdo kulaté razítko ještě zdaleka neznamená, že dělá kvalitní projekty. Takových odstrašujících případů bych vám vyjmenovat hned několik ...

Jirka Š.:
No hlavně mám pocit, že s "kulatým razítkem" je to jen pro stavební povolení. A tam to klidně může i projít, protože to není prováděčka.

Pavel Plhal:
Citace: Marek Rychly  03.02.2009, 14:38

(poklona)  za povzbuzení. Jak vidíte, jsou i špatní projektanti...,  přestože mají "kulaté razítko"  :(

Projekt jsem bohužel již zaplatil a převzal. Snad je donutím k přepracování, nebo to vrátí rovnou stavební úřad (v současné době to posuzuje) - z hlediska vyjednávání teď nevím, co by bylo lepší. Jak bylo zmíněno, je to projekt pro stavební povolení (ohlášení stavby).

Jestli ješt existuje AUTORSKÝ DOZOR, pak požadujte opravu projektu z rámci tohoo dozoru. Ten jste již zaplatil v ceně projektu. Kdysi (nevím jak dnes) to bylo 11% Z ceny projektu.
Druhá možnost je nechat to udělat podle nejnovějších norem a projektanta požádat aby to v rámci dozoru doplnil do projektu.
Každopádně jednat...

Petr Doležal:
V ceně projektu autorský dozor není. Účtuje se zvlášt, např. dle sazebníku UNIKA. Pro hrubou orientaci jsem zadal cenu za projekční a inženýrskou činnost 100 Kč. Ve spodních řádcích je pak daná činnost přímo v %. Pozor, tabulka uvažuje s průmyslovými objekty a soubory.
Ta cena  v kolonce "100" se vkládá po oznámení částek dané tabulkou v sazebníku Unika. Hodnej investor vložím méně, zlej investor vložím více

P.S. Plhal: Netřeba se omlouvat, před zavedením tržního hospodářství tomu tak opravdu bylo a dokonce to investor platil i když byl projekt tak kvalitní, že projektant na stavbu vůbec nemusel.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana