Proč propojovat armovací rošt v základech s uzemňovací soustavou?
Pavel Horský:
Na druhou stranu........ ...... je nutné napojovat zemnič s náhodným zemničem, když základový zemnič bez tohoto propojení s armováním desky vyhovuje?
Náhodným zemničem zlepšíme celkový odpor zemniče, ale je nepropojení chybou?
Milan Hudec:
Měj dvě tyče v zemině metr od sebe přičemž pouze jedna bude spojena s PEN.
Budou potvory rezavět daleko rychleji než když budou propojeny.
Pavel Horský:
Tímto mi chceš říci, že zrezne pásovina v základovém pasu a armování v desce daleko rychleji, než kdyby byly vzájemně propojené?
To mne zajímá.
Fuk Tomáš:
Citace: Pavel Horský 01.08.2016, 12:46
... je nutné napojovat zemnič s náhodným zemničem, když základový zemnič bez tohoto propojení s armováním desky vyhovuje?
Náhodným zemničem zlepšíme celkový odpor zemniče, ale je nepropojení chybou?
Obecně nelze říci, zda propojit náhodný zemnič se strojeným zemničem - záleží na místních okolnostech, i to vzájemné korozní ovlivňování je třeba vzít v potaz, jak naznačil Milan.
Ovšem konkrétně v případě základového zemniče a armování podlahové desky je jejich nepropojení zásadní systémovou chybou. Leda že bys jako zemnič pro MEB použil tu podlahovou desku (=podlahový zemnič) a zajistil dostatečnou vzdálenost jejího armování od základového zemniče (který by tím pádem musel být alespoň 3 m hluboko pod úrovní té podlahové desky).
Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský 06.08.2016, 07:51
Tímto mi chceš říci, že zrezne pásovina v základovém pasu a armování v desce daleko rychleji, než kdyby byly vzájemně propojené?
To mne zajímá.
Krásně to je vidět u bourání sloupů, patek a dalších armovaných konstrukcí kolem kterých fungoval nějaký zemnič.
Tyto se vždy na úrovni terénu rozlomily, tam kde zemnič v dosahu nebyl je šlo jeřábem vytáhnout vcelku.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana