Musí být nepoužité žíly vícežilových kabelů v rozvaděčích v pevně uchycených svorkách?
Jiří Sedlmajer:
To: Pavézka
Ano, vtomto případě, který uvádíte, není žil nikdy dost.. Jestli mne tady budete ještě dál vláčet asi začnu rezervním vodičům říkat "pavézky" :))
Stanislav Pavézka :
TO Sedlmajer:
Že by se ten název ujal a byl dokonce frekventovaný se nebojím, protože ve vaších rozvaděčích žádné takové nejsou. Jak jste nám sdělil,ihned je odstřihnete.Př edpokládám tak,že nejsou vidět.
Jiří Sedlmajer:
To: Pavezka
To víte, mám málo praxe. Ale větší blbost, než je ukončovat na PE a PEN jsem za 34 let praxe vážně neviděl. Ale na vyšetření nemusíte. :))
štěpán škriečka:
Pánové,
ukončovat nezapojené vodiče na ochranné svorkovnici je u rodinného domu je asi zbytečné, ale nedávno jsem řešil nezapojené vodiče z kabelu uloženém v zemi o délce cca 800m a část je vedena souběžně s venkovním vedením vn. A pokud se nezapojené vidiče na obou koncích nespojily a na jedné straně neuzemnily, tak dvoustupňové přepěťovky na obou stranách nestihaly. Taky se mi nelíbí spojení černých a zelenožlutých vodičů, ale pokud to bude jako pracovní uzemnění a s popsáním, tak to lze. Máte někdo podobnou zkušenost?
Zdenek Hejčl:
U měřících kabelů volné žíly na jednom konci stříhám na druhém spojuji se zemí, protože při poruše na měřícím kabelu raději měním celý kabel, neboť mám pak jistotu, že se nebudu vracet po 14 dnech zpět kvůli stejné závadě /další žíla přetržená/. Natržený kabel se zeslabeným průřezem dělá divy.
U ostatních kabelů konce zaizoluji a schovám mimo tak, aby neprekážely.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana