Musí být nepoužité žíly vícežilových kabelů v rozvaděčích v pevně uchycených svorkách?

<< < (5/10) > >>

Stanislav Pavézka :
Sleduji se zájmem tuto diskusi a nestačím se divit,větší volovinu jako vystřÍhat rezervní dráty jsem za 37 roků neslyšel,je to na vyšetření na příslušných místech.Po dlouhá léta se v rozvaděčích,ve kterých bylo i na 2 stovky svorek ,rezervy z vícežilových kabelů se omotaly izolačkou a schovaly za svorkovnici. Pokud se však vyskytne RT šťoural,potom bych doporučil rezervy vždy připojit v rozvaděči na PE,PEN.

Petr Moravec:
To Pavézka
Tedy to připojení rezerv na PE, PEN ?? To by se mi vůbec nelíbilo.
Hnědé, černé vodiče, zapojené na sběrnici PE nebo PEN by mi vadilo i když to budou rezervy.
Označení, zaizolování a uložení resp. uvázání do volného prostoru, to je způsob který ničemu neodporuje.

Jiří Sedlmajer:
To: Pavézka
S tím vyšetřením ještě chvilku počkám :))
Představte si plastový rozvaděč, nacpaný vývody!!
Tam ani nevidíte, jestli je některý volný. Tam ,kde to místo je, tak samozřejmně nevyštipuji. No,jak jsem to blbě napsal, tak jsem sklidil. Dík.

Jaroslav Hasala:
Mám prakticky ověřeno, že při trochu systematickém skládání se vejde do rozvodnice opravdu hodně vodičů...
Pokud by to ovšem přesahovalo únosnou mez, je z mnoha důvodů lepší vyměnit rozvodnici za jinou, větší.

Otakar Dosbaba:
Částečně lze i vycházet z toho, že čím větší počet volných zbývajících vodičů, tím také bývá rozsáhlejší systém instalace, v kterém bývají navrženy a instalovány větší rozvaděče.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana