Musí být nepoužité žíly vícežilových kabelů v rozvaděčích v pevně uchycených svorkách?
Jaroslav Hasala:
Jen malá poznámka :
Volné, nezapojené vodiče nikdy z kabelů nevytříhávám NIKDY a ani nejsem nijak nadšený, když to někde vidím. Jednou jsem si málem ukroutil hlavu (jak jsem s ní nechápěvě vrtěl), když jsem viděl novou instalaci, zhotovenou svépomocně, kde zručný kutil vycvakal všechny "přebytečné" modré vodiče v zásuvkách a zapojil je dvouvodičově.
Rozvaděče i plastové rozvodnice by měly být navrhovány s dostatečnou prostorovou rezervou, pokud se nepoužité vodiče přiměřeně zkrátí, zaizolují a poskládají, tak zase tak moc místa nezaberou.
Člověk nikdy neví, vycvakávání vodičů je na můj vkus příliš definitivní.
Pavel Horský:
To Sedlmajer: já to asi opravdu nechápu. Mám tomu rozumět tak, že když si investor po revizi vzpomene, že by chtěl vidět střeva rozvaděče za vaší přítomnosti, že mu řeknete " jo milý pane, to už vám neukážu, to ste si měl vzpomenout dřív".
Asi jste to myslel opravdu jinak, ale marně se snažím pochopit, jak?
V každém případě stále platí a platit by nemělo přestat: Náš zákazník, náš pán.
Je to přesně tak, jak píše kolega Hasala: o malinko větší rozvaděč, volné vodiče přiměřeně zkrátit, svázat fazetou a pěkně naformovat do volného prostoru. Nezapomenout na jejich popsání. Pak je vše v naprostém pořádku a můžeme spát spánkem spokojených řemeslníků z dobře odvedené práce.
Michal Slabý:
TO Horský:
Náš zákazník, náš pán je vztah, který dnes už tak neplatí.
Dnes by to mělo být postaveno na roveň obchodních partnerů.
Buďto se dohodnem, nebo ne. Pakliže má zákazník nepřiměřené požadavky ( na cokoli), nemusíme na ně přistoupit. Pakliže ano je to chyba.
Hynek Bureš:
S posledním příspěvkem p. Slabého se ztotožňuji - obchodním vztahem ser nesmíme nechat ponižovat a buzerovat ...to platí např. i telefonáty o víkendu kvůli záležitostem, které počkají do pondělí jen proto, že zákazníka něco osvítilo a chce nám sdělit nějaký upřesňující požadavek :). Podnikatel by měl mít svůj styl i svojí hrdost a nějaká "minima" za která neustoupí a raději zakázku nevezme
Pavel Horský:
Souhlas s tím, že ze sebe nesmí člověk nechat dělat blbce. Když se montér se zákazníkem domluví v rámci platných ČSN a náročný investor zaplatí bohatě všechny jeho požadavky, tak proč bych mu nevyhověl.
Určitě bych mu sundal kryt rozvaděče ať se jukne na tu nádheru. V 99% tomu stejně nerozumí, ale bude spokojenej.
Spokojenej zákazník + doporučení dál = další zákazník...... ......atd.
A telefonáty o víkendech? Na to mám svůj názor, vcelku mi to nevadí. Většinou volá někdo kvůli tomu, že nemá byt nebo jeho část pod napětim a to jdu prostě pomoci.
Stalo se mi, že přišel borec 24.12, že chce opravit svíčky na stromek, který zakoupil u vietnamců. To sem byl fakt vzteklej a poslal jsem ho do pr......
To Slabý: tím co jste napsal tedy vlastně říkáte, že jste dřív zákazníkovi přistoupil na cokoli. Co se stalo, že jste najednou jiný?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana