Kreslit schémata rozvaděčů jednopólově nebo trojpólově?

<< < (2/3) > >>

Hynek Bureš:
Jasně, Petře. U rozvoden vn to řeším přesně takhle: Celkové jednopólové přehledové schéma a pak pro jednotlivé vývody (resp. pro typy vývodů - přívod z trafa, kabel, vrchní, HDO, TVS ...) rozkreslit podrobně trojpólově - čili tam je jasno.

Co se týká místa na A4, roztáhne se to na šířku jen u třífázových vývodů, a to ještě nijak zvlášť závratně. Na trojpólových schématech se mi líbí, že je na první pohled lepší představa o počtu modulů a vůbec to na pohled vypadá víc akademicky.

Milane, z tohodle hlediska to neřeším. Spíš beru víc čar=dražší projekt (aneb zákazník: "za těchle pár čar mám zaplatit tolik??"). Jinak jsem zastánce starých dobrých liniáků, ať si poradí výrobce jak umí (pokud umí).

Hynek Bureš:
Zdá se, že po průběžných testech "jak by to vypadalo" a konzultacích zůstanou v mých projektech celková schémata rozvaděčů jednopólová. Trojpólově se budou rozkresovat jen některé aplikace, kde je to žádoucí - tedy třeba u reverzace motorů, u atypických elektroměrovýc h rozvaděčů, FVE - a to stylem smyčkového schématu situovaného "naležato",  kde bude sledován jeden nebo max. několik souběžných obvodů od zdroje až ke spotřebiči (nebo přes invertor až k FV panelům) a odbočky mimo sledovanou větev (tj. třeba jiné vývody rozvaděče) skončí popisem kam pokračují.

Štefan Beláň:
Pokud bych si měl vybírat z nabídky projektů, zhotovených jedno a trojpólově, tak vždy sáhnu po trojpólové dokumentaci. Je to prostě přehlednější. (jednicka)

Kdysi se přístroje 1p a 3p přeškrtávaly jednou nebo třemi čárami. Od toho způsobu mnoho projektantů upustilo, a tak sledovat v jednopólovém výkresu, zda se jedná o 1pólový nebo 3pólový vývod pouze na základě označení přístroje, tak to je na migénu.  (zle)

Pavel Horský:
Citace: Hynek Bureš  15.01.2009, 12:38

Zdá se, že po průběžných testech "jak by to vypadalo" a konzultacích zůstanou v mých projektech celková schémata rozvaděčů jednopólová. Trojpólově se budou rozkresovat jen některé aplikace, kde je to žádoucí - tedy třeba u reverzace motorů, u atypických elektroměrovýc h rozvaděčů, FVE - a to stylem smyčkového schématu situovaného "naležato",  kde bude sledován jeden nebo max. několik souběžných obvodů od zdroje až ke spotřebiči (nebo přes invertor až k FV panelům) a odbočky mimo sledovanou větev (tj. třeba jiné vývody rozvaděče) skončí popisem kam pokračují.

Hynku, výborně, to jsou slova chlapa  (jednicka).

Hynek Bureš:
Citace: Štefan Beláň  15.01.2009, 12:57

Kdysi se přístroje 1p a 3p přeškrtávaly jednou nebo třemi čárami.

...a přešktrtávají se stále  ;)

Citace: Štefan Beláň  15.01.2009, 12:57

... Od toho způsobu mnoho projektantů upustilo, a tak sledovat v jednopólovém výkresu, zda se jedná o 1pólový nebo 3pólový vývod pouze na základě označení přístroje, tak to je na migénu.  (zle)

"mnoho projektantů"? ...tak to je minimálně na kopřivku  (zle)

Kdybych byl výrobce rozvaděčů, taky by se mi více zamlouvalo trojpólové schéma. Ale nejsem...  (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana