Jaký mám použít jiný typ jističe pokud chceme snížit příkon objektu?
Tomáš Pípal:
V rámci rekonstrukce chci snížit velikost hlavniho jističe z 3x150A
na 3x80 a proto hledám přiměřenou náhradu starého jističe J2U50K od OEZ
za jiný. Zná někdo z přítomných vypínací schopnost tohoto jističe? Na
strankách OEZ jsem dokumentaci k teto historické řadě nenašel vyzvídání
parametrů přípojky od energetiky bude ještě chvíli trvat.
Pavel Horský:
Tak úplně dobře nerozumím vašemu dotazu.Jestliž e víte,že tam máte dnes jistič 3x150A a chcete ho snížit na 3x80A tak nevím,proč se ptáte na starý,předpotopní jistič?
Jelikož dnes používáte určitě nepřímé měření,musí se předělat celý elektroměrový rozvaděč a do něj osadit uplně nový jistič např.PLHT-B80/3 Moeller.
Jaroslav Kořínek:
Řiďte se Připojovacími podmínkami ČEZ místní oblast a neuděláte chybu. Hlavní jištění 3/80A je na hranici už nepřímého měření, prot odkaz na ČEZ. VYPÍNACÍ schopnost muzeálního kousku není pro vás při nové realizaci odběru důležitá.
Petr Doležal:
To Pípal:Jestli jsem pochopil vaši úvahu v tom smyslu, že neznáte zkratové poměry v rozvodné síti a chcete ji odvodit ze starého jističe, protože ten dosud vše vydržel, tak večer vám zkratovou odolnost sdělím. Také možná najdu retrofit, aby se nemusely kromě předrátování také vrtat nové upevńovací otvory, pokud nevyhoví třeba LST 80B/3. Konzultace s RZ však bude nutná
Tomáš Pípal:
Abych mohl nahradit starý jistič novým tak musím vědět jestli tam mám dát jistič PLHT s vypínací schopnosti 10kA za 1500,- nebo jestli tam budu muset dát lepší. Dále tohle budu konzultovat s rozvovdným závodem a elektrikářema a jak ty místní už znám tak se budou snažit vnutit super drahý jistič, i když by podle parametrů přípojky stačil třeba obyčejný PLHT. Proto mě zajímá vypínací schopnost stávajícího jističe.
Elektroměrový rozvaděč z počátku 80. let budeme stěhovat po budově a budeme ho nahrazovat novým, tak žádné retrofity nebudu potřebovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana