Jaký mám použít jiný typ jističe pokud chceme snížit příkon objektu?

<< < (4/4)

Tomáš Pípal:
Tak se me ozvali z Oez jedna se o celkem "bezny" jistic s vypinaci schopnosti 18kA.

Petr Doležal:
Tak to máte vyhráno. Koukám např. do Moellera na modulový jistič LH 80A/20 kA. Jen nemají uvedeno, zda to je mezní nebo provozní vypínací schopnost. Ale dotazem to vyřešíte.

štěpán škriečka:
To:pan Tomáš Pípal.
Vážený, při snižování buďte opatrný. Několikrát jsem se setkal s tím, že po výměně za nový typ jistícího prvku tento vypínal například při zapnutí větších/nebo více/ spotřebičů najednou a to se ani kolikrát nesnižovala jeho vypínací hodnota a je to dáno tím, že staré jističe jsou málo citlivé. Je dobré mít vše spočítáno. A pokud to jde, tak to dzkoušet, už jsem to řešil a to tak, že se nový jistič zapojil za ten stávající a nechal ho takto skušebně zapojen. pokud nevypínal /vyjma zkratu/,  tak to bylo v pořádku. Je tam ještě jedna věc a to ta ,  že pokud je hodně a dlouhodobě zatěžován/slabě přetěžován/ může po čase dojít k takzvanému vyhhřátí  a větší citlivosti s nežádoucím vypínáním. Proto je třeba zvážit skutečný odběr a jeho délku provozu/tzv.soudobost/. 

Jaroslav Kořínek:
Pane Pípale, proč vás trápí vypínací schopnost?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana