Používáte ČSN online?

<< < (18/27) > >>

Milan Karvánek:
Citace: Miroslav Minařík  24.01.2009, 20:01

Myslíš, že ten plugin může odesílat důvěrná data?

Do té míry tomu nerozumím a doufám, že nemůže, ale to že komunikuje bez vědomí uživatele PC je jisté, ostatně tvůrce PlugInu to sám uvádí v poisu tohoto produktu (dokonce jsem nabyl dojmu, že to pokládá přímo za výhodu  :-[ )

Lubomír Jindra:
Fileopen používá 128bitové šifrování, tady je zajímavý článek  ;D

http://www.grafika.cz/art/pdf/ebook_aepr.html

Jirka Š. Svejkovský:
Nevím, jak je zabezpečen obsah PDF, ale asi to bude stejně silná šifra jako u DVD. Co lze zobrazit (přehrát),  to lze i dekódovat.

Silně pochybuju, že je to ošetřeno 128 bit RSA. To by nešlo ani zlomit, ale ani zobrazit. A vzhledem k tomu, že firma Adobe poskytuje programátorům kompletní SDK (Software development kit),  pak asi nebude tak velký problém to přečíst.

Mimochodem, skutečnost, že se instaluje do počítače služba, která je aktivní i když si zrovna normu neprohlížím, něco posílá po netu a vypíná mi systémové služby se mi vůbec nelíbí!

Miroslav Minařík:
Přesně tak, vypíná to standardní službu a nikde není definováno, co odesílá, komu.
Nemáme tedy kontrolu nad daty.
Předpokládám, že druhá strana má dokonalou kontrolu, kdo stahuje, co stahuje, kam tiskne, kolikrát tiskne, na co tiskne ...

A uživateli se nezobrazuje nic. Neco tu nehraje. Zřejmě máme nedostatek informací!

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  24.01.2009, 23:22

Přesně tak, vypíná to standardní službu a nikde není definováno, co odesílá, komu.
Nemáme tedy kontrolu nad daty.
Předpokládám, že druhá strana má dokonalou kontrolu, kdo stahuje, co stahuje, kam tiskne, kolikrát tiskne, na co tiskne ...

A uživateli se nezobrazuje nic. Neco tu nehraje. Zřejmě máme nedostatek informací!

Asi by stálo za to si podrobně prostudovat, co jste (nejspíš kliknutím na nějaké tlačítko SOUHLASÍM) poskytovateli služby odsouhlasili - mělo by tam být uvedeno, že souhlasíte s tím, že si nějaké (a jaké že tedy?) údaje bude opatřovat a schraňovat.
Pokud toto není dodrženo, oficiálně protestovat případně medializovat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana