Jaký zvolit průřez delšího vedení pro TV a plazmu?
dolac:
Citace: Jan Koulač 15.12.2008, 21:47
Poprosil bych o radu, zda postačuje kabel cyky 3x1,5 s jističem 10A pro zapojení zásuvky, kde bude plazmová televize (asi 400w) a rekordér (asi 100w), délka kabelu mezi jističem a zásuvkou však bude asi 16m.*************** (poklona) za odpověď
A akú mate istotu, že tam budú zapojené vždy iba tieto dva spotrebiče? Čo ak v budúcnosti budete potrebovať zapojiť do tejto zásuvky nejaký výkonnejší spotrebič?
Jan Franěk:
To: Patrik Augustin
172m?
A jste si tím opravdu jist? Počítal jste zátěž 10A podle jističe, nebo jen odpor kabelu?
Feryn22:
Citace: Jan Franěk 16.12.2008, 22:35
To: Patrik Augustin
172m?
A jste si tím opravdu jist? Počítal jste zátěž 10A podle jističe, nebo jen odpor kabelu?
No, jak a co pocital pan Augustin by me taktez zajimalo, ale jiste je, ze 50m bude v klidu bez problemu.
Patrik Augustin:
pocital softik od NKT pri zatizeni mam dojem 0,5kW nesymetricky. Nezadaval jsem mezni hodnotu pro maximalni zatizeni 2300W pri 10A jistici. Predpokladal jsem maximalni zatizeni 0,5kW a od toho se odviji maximalni delka a prurez kabelu pri urcitem ulozeni. Jo pokud by jsme to meli pocitat na maximalni mozne zatizeni ktery je dany predrazenym jisticim prvkem tak se samozrejme dostaneme jinam.
Zatim jsem neobjevil nejaky prihodnejsi softik ktery by mi dovedl pspocitat takoveto veci mozna Sichr. ale ten soft od kabla mi plne vyhovuje dost casto musim resit ze mi volaj a ptaj se na prurez kabelu pri urcitem max zatizeni a toto je nejrychlejsi metoda. alespon pro me :)
Jan Franěk:
Jasně. Pak si samozřejmě rozumíme.
Jen by to chtělo ještě při uvedení těchto hodnot upozornit na podmínky při kterých je to možné. Nechci vypadat jako nějaký ........... , ale známe pak ty konce , když někdo někde něco zaslechl a bral to jako zákon.
Pokud řeknu A musím i B. To berte jen jako radu. Vaše znalosti jsou na velmi vysoké úrovni a tak si ani nic jiného nedovolím o:-) :D
Jinak také používám SICHR. Ale pouze orientačně. Pokud je to hraniční stále nejvíce věřím papíru a tužce. Prostě starej pes ;D (i když to věkem asi nebude :D :D )
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana