Jak uzemnit systém s dynamometry aby nebyl rušen?
Otakar Dosbaba:
RS422 je symetrické datové rozhranní, kde by měl být pro vyhodnocení logického stavu využit pouze potenciál mezi dvojicí "živých" vodičů. Neměl by tedy být problém s odpojením stínění na jedné straně kabelu, třeba zrovna na straně výstupu převodníků snímačů. Logické úrovně se pohybují zhruba od TTL úrovně (5V) do zhruba 12V, rovněž datová rychlost (zpravidla 9,6kbd) je oproti rušivým frekvencím ostatních vysílacích prvků na stožáru velmi nízko, takže bych spíše hledal cestu důkladným odstíněním samotných snímačů (což asi bude značný problém) a jejich A/D převodníků. Největší podíl na chybách v měření tipuji především na analogovou část před tímto převodníkem, možná by také pomohl VF filtr ve stejnosměrné cestě měřícího napětí/proudu. Ten ale může vnášet svými svodovými proudy, závislými na okolní teplotě a vlhkosti určité chyby do měřeného signálu.
Otakar Dosbaba:
Po shlédnutí obrázku mě ještě napadá také vliv tělísek vytápění: jejich přívodní vedení je možná dobrou anténou pro příjem VF pole, které se pomocí topných tělísek (závity odporového drátu) přenáší do čidel a analogové části. Je to sice málo pravděpodobné, moc bych tomu sám nevěřil, nicméně jistá pravděpodobnos t vlivu by tu teoreticky mohla být :-).
Luboš Zeman:
Přesně jste to trefil. Mám zjištěné že pokud odpojím signálovou část siloměru, výstup, tj. hodnata kterou mi dá comp je stabilní. Na rušení je opravdu nejcitlivější samotný siloměr. Mám nainstalovány filtr na napájecí i měřící části. Zatím žádné zlepšení. Důležité bude asi vyřešit to uzemění.
Zdenek Hejčl:
Dynamometry se spojují v jednotlivých patrech v převodníku a pokračují v jednom vedení do počítače?
Nebo mají samostatná vedení do počítače?
Tak měla znít otázka.
Další možnost vlivu je napájení topení. Je použitý stíněný kabel?
Zkusil bych pospojit plášt dynamometru se skřínkou převodníku.
Luboš Zeman:
Tohle mě opravdu nenapadlo:-)Vyřešit to topení bude asi problém. ale (poklona) za poznatek.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana