Jak uzemnit systém s dynamometry aby nebyl rušen?
Luboš Zeman:
Dynamometry jsou propojeny s převodníkem stíněným kabelem, uzemněným na straně převodníku( kovové tělo není od výroby spojeno se stíněním kabelu). Z převodníku je už přímo výstup RS422. Takže anolog je pouze snímač-převodník cca 40cm. Všechny zařízení jsou spojeny pouze přes RS. Topení je provedeno pouze vodiči, bez stínění. Topidla jsou 100W co se používaly(jí) u pájek (takové ty hokejky s dírou pro měděný hrot).
Luboš Zeman:
Ještě k tomu propojení dynamometru a převodníku. Převodník je v té klasické plastové krabičce na DIN lištu. Zkoušeli jsme dát tuto krabičku do kovové. Jak ale víme, problém je v rušení samotného dynamometru a kabelu mezi siloměr-převodník. Dá se sehnat nějaká kovová pružná trubka, kterou bych nasadil na tento kabel?
Otakar Dosbaba:
Nebo použít kousek FTP kabelu i pro vedení ze siloměru do převodníku?
Luboš Zeman:
Vyzkoušel jsem i řešení s FTP kabelem. Ale zase jsem neměl pouze uzemění v jednom místě,jak mi radil Václav Tichota. Takže kovové tělo nechat uzeměné, nepřipojovat stínění propojovacího kabelu na stranu siloměru ale jen na stínění FTP a dole u PC připojit na zem?? Bylo by to schudné řešení??
Luboš Zeman:
Ještě jsem udělal screen jak to vůbec chodí. Tohle je zajímavý průběh, jak je ta pila pravidelná. Ostatní měření je více méně nepravidelné a je tam i větší rozptyl hmotnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana