Jak uzemnit systém s dynamometry aby nebyl rušen?
Luboš Zeman:
Dobré ráno, mám následující problém. Provozujeme měření námrazy na stožáru 50 m výšky. Stožár je rozdělen na patra po 10 m a v každém patře provádíme měření(tepl, váha námrazy). Používáme tenzometrické dynamometry umístěné v hliníkovych skříních s otevíratelnými dveřmi. Signál z dynamometrů se převádí na linku RS422 a ta je prosmyčkována celým stožátem(délka celkem cca 250m od terminátoru po PC.)Problém je v tom, že signál z dynamometru je řádově 0.1-10 mV. Na vrcholu stožáru je několik prabol od převaděče netu 2,4 a 10 GHz a nějaké dvě anteny od vysílaček policie a záchranky. Máme asi ale problém s rušením právě od těchto antén. Potřeboval bych poradit, jak správně uzemnit zařízení, jestli uzemnit stínění kabelu linky(FTP), případně kde. Dochází nám k značným zkreslováním výsledků a jsme už bezradní co s tím.. Pomůže mi někdo, prosím?
václav tichota:
stínění MUSÍ být uzemněno v jednom jediném bodě. pokud se "pospojuje" v různých a nahodilých místech, je na problémy zaděláno. Takže stínění po celé délce odizolovat a uzemnit v jednom bodě nejlépe u PC nebo zařízení, kam je vedení připojeno.
Luboš Zeman:
A co s dynamometry, které mají kovové tělo a jsou přišroubované na železném držáku spojeným se stožárem.Uzemě ní v jednom bodě jak radíte bych udělal,ale co s těmi 6 snímači (6 nalších uzemnění). Odizolovat od kovového držáku..? To by asi nebyl problem. (poklona) za další pomoc.
Zdenek Hejčl:
Spojit a uzemnit u počítače, případně použít vodiče s lepším stíněním /dvojité/, nebo použít kovové trubky. Jaký je souběh vedení na trase? Jsou dostatečně vzdáleny od sebe? Na dynamometry je použita propojovací krabička?
Luboš Zeman:
Vedení linky RS (FTP kabel) je až na pár míst veden v kovových trubkách. Dynamometr je ve skříni spolu s převodníkem viz. obrázek. Je tam také topení pro temperování skříně. Skříní je celkem 6, stožár 5 pater + 5 m plošina(stejné měření). Přesně jsem nerozuměl poslední otázce..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana