Jak uzemnit systém s dynamometry aby nebyl rušen?

<< < (5/7) > >>

Zdenek Hejčl:
<p>Tenzometry mají větší citlivost, mívají 2µV a problémy s rušením, které vyrábí měniče je mnoho. Snímače obsahují odporové meandry, dalo by se říci cívky /4 a více/ zapojené do můstku. Je-li v blízkosti rušení je zaděláno na problém. Plášť tenzometru se asi v tomto prostoru nebude chovat jako stínění a nebude-li pořádně pospojen s uzemněním mohou vzniknout podobné problémy.</p>

Luboš Zeman:
Předem vám, pane Dosbaba a vám, pane Hejčl, moc  (poklona)  za pomoc.

Pane Hejčl, chcete říct, že je problem s rušením samotných tenzometrů? To potom není co řešit. Ale to se mi nezdá.
Jedna zajímavá věc. Když jsem umístil siloměr s převodníkem do boudy v patře(plechové),  kde jsou rozvaděče silových obvodů, ovládání topení atd.,  výstup byl naprosto idealní a pohyboval jsem se v požadované odchylce hodnot. Nic jsem neměl uzemněné, pouze položené v obdobné hliníkové skříni, kde máme vysvorkovanou linku RS. Takže pořád doufám, že vhodným odstíněním dosáhneme výsledku. S zemněním nemám zkušenosti. Zítra něco nafotím a zkusím ještě přiblížit situaci. Ještě jednou vám moc  (poklona)  za ochotu..

Martin Novák:
Prominte, jeste nez zacnu radit, jedna otazka. Jak je zajisteno napajeni silomeru, prevodniku a jak je zajisteno napajeni topeni (napeti, odkud, stineni/ne ?). Myslim, ze prave napajeni bude v nasem problemu klicove.

Luboš Zeman:
Napájení 15V je společné pro všechny zařízení,tj. pro siloměr i převodník. Je to zdroj Tesla BS525(asi) teď si nejsem jistý. Kabel je CYKY 1,5 kvůli úbytku. Možná by stálo vyzkoušet provoz jednoho zařízení na baterky a pak přizpůsobit zdroj. Na vstupu převodníku-vstup analogu ze siloměru je vf filtr, stejně tak na straně napájení a RS. Topení je na 230V, ovládané přes PT100, nestíněné. Zítra sem hodím fotku skříně, jistě vám řekne víc.

Petr Doležal:
A až nahradíte ss napájení ze zdroje (Tesla) baterií, tak vypněte na chvíli topení a zmonitorujte signál. Ať prostě nahoru nejde žádná střídavé, ani případně nedostatečně vyhlazené DC napětí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana