Akým spôsobom mám vyriešiť prechod z 2vodičovej na 3vodičovú sieť ?

<< < (7/8) > >>

Jiří Fuksa:
To: pan Karvánek
Jistě můžete. Zabývám se elektrotechnik ou.

Milan Karvánek:
TO: Fuksa >  (poklona) , málem jsem si myslel že jste snad prodavač. Zajímal mne konkrétní obor a řekněme pracovní zařazení. Některé Vaše názory prostě nekorespondují s mojí elektrotechnic kou zkušeností a tak mne jen zajímalo proč je tomu tak. Ale ono na tom vlastně nezáleží, odpovídat mi nemusíte.

Štefan Beláň:
TO: Fasulis (poklona)  za poklonu (čas: 13.01.2006 14:40) ,  kterou si dle mého názoru, v tomto Vašem znění, ani nezasloužím.Pokud mám být upřímný, tak více dávám za pravdu panu Karvánkovi, i když osobně bych asi takovou zásuvku zapojit 3vodičově, líbí se mi více navrhované zapojení 2vodičové a nechat rezervní modrý vodič pro případ dokončení rekonstrukce. Hlavní nedorozumění v této diskusi vidím v používaném názvosloví. Pokračování 2vodičového vedení od jedné zásuvky k druhé zásuvce 3vodičově nemůže být v žádném případě pokládáno za "síť" TN-S.  Síť TN-C-S mohu opravdu udělat pouze v rozvaděči. ČSN 33 2000-3 o tom pojednává celkem srozumitelně a pro mne jednoznačně.

Jiří Fuksa:
To: pan Beláň
mohu vás poprosit, aby jste uvedl, kterou část (článek nebo obrázek) máte z ČSN 332000-3 na mysli, která srozumitelně řeší problém tohoto projednávaného tématu. Marně tou normou listuji.
Předem  (poklona) .

Štefan Beláň:
TO: FuksaČSN 33 2000-3/Z2, obr. nn.2 - Síť TN-C-S, s návazností na ČSN 33 2000-5-54 čl. 546.2 /vodiče PEN/.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana