Kam umístit proudový chránič pro koupelnu?

<< < (2/9) > >>

Jaroslav Hasala:
To Burr:
Určitě by nebylo správné udělat novou instalaci a tu potom napojit na staré hliníkové přívody. Určitě by také bylo vhodné připravit více okruhů než je v současnosti. Staré přívody budou zřejmě do jádra také přivedeny v liště.

Pavel Burr:
Ano, da se to predpokladat. Nejlepsi by bylo predelat elektriku uplne vsude, jedna se vlastne o rekonstrukci vseho co se nachazi "mezi panely",  tedy celeho bytu.
Resim jeste otazku, zda nepredelat i zasuvky (obyvak, loznice),  ale to bych musel tahnout asi stropem (ten bude snizen o teplo- zvukovou- izolaci a sadrokarton).
Stavajici instalace vede "nekudy" v panelech. Nechce se mi moc do vybrusovani drazek v panelu - povrchove listy se mi moc nelibi.

Jaroslav Hasala:
To Burr:
Ostatní instalaci v panelovém bytu lze po nějaké kontrole ponechat, není tak zatížená. Většina spotřebičů je v kuchyni a v koupelně.
Nebo je také možné obložit tepelno-zvukovou izolací i stěny, psal jsem o tom v jiných diskuzích.
Užitná hodnota bytu by se tím podstatně zlepšila.

Petr Doležal:
To Burr:"Stavajici instalace vede "nekudy" v panelech. Nechce se mi moc do vybrusovani drazek v panelu - povrchove listy se mi moc nelibi."A co zkusit vyhledávač vedení ? Třeba objevíte nějakou "protažitelnou" dutinu.

Pavel Burr:
Urcite vyzkousim, nicmene byt jeste fyzicky nevlastnim, takze potrebuji jen zvazit vsechny alternativy, aby me pak neprekvalipy nejake "drobnosti" typu privod ke stropnimu lustru vedeny podlahou u sousedu...
 Resim i moznost podlahoveho "topeni" (tedy spise temperaci) v koupelne, tepelne folie moc nehreji, maji vykon jen okolo 90W/m/m coz na regulaci moc neni (neni vlastne co regulovat) a topne kabely zase zvysuji vysku podlahy. Tedy pokud mate i na tohle nejake tipy velice rad si je poslechnu (vcetne tech, kde se to da koupit - nejlepe v Praze). Ocenim i nazor.
Jeste jednou  (poklona)  diskutujicim za odpovedi.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana