Poradíte mi jakou stanovit soudobost u bytové jednotky v BD?

(1/4) > >>

Jaroslav Matějka:
Prosím poraďte. Projektuji bytový dům v bytovém domě je 22 bytových jednotek. Jakou soudobost stanovit já bych dal 0,65. Je moje tušení správné?

Jaroslav Matějka:
Zjistil jsem informace o tom, že to není tak jednoduché u BD to prý určuje norma nebo energetika ať už PRE nebo jiné. Prosím můžete se k tom odborníci vyjádřit?  (poklona)

Petr Doležal:
Mám základní, platnou ČSN 33 2130/83, dodatky a změny nemám. Pokud se tyto změny netýkaly soudobostí, tak základní norma uvádí pro 22 bytů soudobost 0,37.

Pavel Draštík:
Soudobost záleží na na stupni elektrizaci bytu. Čím je stupeň vyšší, tím bude soudobost také větší.

Petr Doležal:
To Draštík: Není tomu tak ! Svým spůsobem máte pravdu, ale jen tom, že výpočtové zatížení také záleží od elektrizace, protože:Výpočtové zatížení Pp=betan * suma Pbkde
Pb je soudobý výkon jednoho bytu a ten se samozřejmě odvíjí i od té elektrizace. Pro každý byt v domě může být tento soudobý výkon různý.
betan je soudobost mezi byty a odvíjí se od jejich počtu a v podstatě vystihuje fakt, že např. "partaje" nejsou doma, neperou a nevaří všichni najednou a pod. Tato soudobost nemá s elektrizací nic společného, je to jen jakýsi statistický údaj, byť i na ni je uváděn matematický vzorec.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana