Jak vypočítat rozdíly v součtech měření elektroměru?

(1/3) > >>

ALCR:
Mám 1 hlavní elektroměr (nový digitální).
Podle tohoto elektroměru platím faktury elektrárnám.
Potom mám v objektu dalších 7 analogových elektroměrů (odečtových),  
podle kterých se účtuje nájemníkům.
Problém je v tom, že nesedí to co si fakturuje (naměří) elektrárna s tím,
co naměří těch 7 elektroměrů.
Buhožel nevím kde by mohl být problém.
Vím že ty starší elektroměry mají nějakou toleranci,
kterou nejsou schopny měřit.
Dá se zjistit nějakým výpočtem,
jak velký rozdíl by mohl díky těmto chybám nastat?
Mohl by být problé ještě někde jinde?

Rozmahel Vladimír:
O kolik se rozcházíte, jste napojeni z vn nebo nn?

ALCR:
O kolik se hodnoty rozchází nevím. Nebylo mi to zděleno interní info. Jsou napojeni z nn. Nevím proč mi to neřekli, asi účtují více od nájemníků než platí elektrárnám. Ale snaha z jejich strany je to spravit.

Václav 3:
Chyby měření vznikají na více místech, při malém odběru - řádově i několik desítek W - se klasický elektromechani cký elměr neroztočí, statický (elektronický) reaguje na příkony od 2W (podle údajů výrobce ZPA, elměr typu DU 310). Další příčinou chyb bývá úbytek napětí na rozvodech mezi hlavním (úředním) elměrem a podružnými, protože elměr jako každý wattmetr, reaguje nejen na procházející proud, ale i na napětí, ovšem v té výši, která je na jeho vstupních svorkách, úbytek na vedení je tak zaznamenán jako příkon pouze na hlavním elměru. Další otázkou je zajištění elměrů a rozvodů mezi hlavním elměrem  a podružnými aby nemohlo docházet k neměřenému odběru. A ještě jeden možný důvod, v případě většího průmyslového areálu s vlastním DT 22/0,4 kV při měření na vn ( před DT ) budete  mít rozdíl o spotřebu trafa naprázdno.

Toto téma zde bylo již probíráno v souvislosti s měřením odběru v chatové kolonii, zkuste vyhledávání - zde.

ALCR:
Podle první možnosti (kdybych bral v potaz nepřesnosti 7 elměrů) vyšlo mi roční rozdíl kolem 5tisíc korun. Ale nevím jestli je to možné

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana