V čem tkví úspora při použití tarifů NT a VT při přímotopném ohřevu?
Milan Makarovič:
Nemyslel jsem, že to chci tak udělat, jen mě to zajímalo :) Ale došlo mi, že skutečně by pak možnost aktivace při NT nedávala smysl, kdybych si to mohl zapínat jak se mi chce i v době VT.
No a taky je bohužel pravda, že rozdíl 2.6 Kč (VT) a 2 (NT) např. u produktu "Přímotop" je fakt hoodně malej.. :-[
Jirka Š.:
Citace: Kamil Novák 30.10.2008, 16:07
...možná, že nějaký elektrikář ve vašem okolí přeci jen zná způsob, kterak zapnout kotel i v době VT...
Stačí sirka do stykače. Žertuji ;)
Martin Šedivý:
Jak do kterého :) Hlavičku zápalky ukousnout.....
František Šohajda:
Už jsem viděl u jednoho zákazníka i kotakty blokovacího relé /RP 92/ zkoucené kombinačkami na trvalý chod !! :D
Lukáš Rotrekl:
Citace: Milan Makarovič 30.10.2008, 15:36
..... ... za odpověď - ještě bych se k druhé otázce zeptal, jak lze tedy sepnout kotel mimo HDO v době VT, když je to zapotřebí ? ..... ...
Vzhledem k tomu, že máte teplovodní vytápění, tak toto nebudete potřebovat. Vypínání NT je na 4 hodiny denně vždy maximálně na hodinu a minimální hodinovou přestávkou mezi dvěma vypnutími.
Zkuste taky popřemýšlet, jestli by pro vás nebyl vhodný tarif víkend (např u eonu) http://www.eon.cz/cs/customers/citizen/power_products/eon-elektrina-vikend.shtml
Pokud by se topilo přes týden na nezámrz a začlo se topit v pá. v poledne,, možná by to vyšlo nejlépe. Záleží jak je chalupa stará, jak zaizolovaná .....a kolik by na nezámrz spotřebovala během týdne a jestli by pak zatopení v pá. poledne stačilo na tepelnou pohodu večer...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana