Jaké máte poznatky s 21 LED halogenovými žárovkami na 230V?
Pavel Ryšavý:
Citace: František F. 26.10.2015, 20:32
U značkových výrobkov sa dá potom očakávať....UV filter
K čemu je to dobré (u LED zdroje)?
Jiří Schwarz:
LED nemá spojité spektrum.
LED obsahuje pouze několik barev, z nichž je složeno světlo. které vnímáme jako bílé.
- jestli se někomu nelíbí, že světlo z LED je nepříjemně "ostré", tak se přidávám, mě to také vadí
- pokud má někdo dojem, že mu výrobce lže, že to nesvítí tak, jak se uvádí (v porovnání s klasickou žárovkou), tak ono je to spojeno s tím faktem, že oko je různě citlivé na různé barevné složky, takže i při osvětlení LEDkami to oko vidí "jinak něž měřák".
Jestliže se při měření zvuku používá tzv. psofometrický filtr, který by měl v měření prezentovat citlivost ucha na různé frekvence, bylo by zajímavé kdyby se použil nějaký filtr, který by do měření vnesl jako parametr citlivost oka na jednotlivé barevné složky, pro měření a porovnání zdrojů světla.
Mám obavy, že na to výrobci "čtyřbarevných" hrůz nepřistoupí (zle)
Milan Hudec:
Když pominu možnost dekorativních osvětlení tak jsou úplně na prd, pokud něco ušetří nevím a i kdyby nějakou tu kačku ano tak to nestojí za horší světlo, běhání po reklamacích atd.
Mám rád kvalitní klasičky (dnes se seženou pod názvem semaforové) a styl zašroubuj a na 20 let zapomeň.
František F.:
Citace: Pavel Ryšavý 27.10.2015, 11:10
Citace: František F. 26.10.2015, 20:32
U značkových výrobkov sa dá potom očakávať....UV filter
K čemu je to dobré (u LED zdroje)?
Zdravie - oči, pokožka, a takisto veci v interiéri (plasty, laky napr. na nábytku, textil...). Sú na to aj normy, ale no-name výrobcovia si s tým ťažkú hlavu určite nerobia.
Miroslav Revús:
Príspevok už nie je aktuálny, tak len doplním:
Pri meraní intenzity osvetlenia LED svietidiel luxmetrom sa musí zobrať do úvahy citlivosť snímača na svetelné spektrum (často sú kalibrované na žiarovku).
To znamená, že pri meraní LED sa musí prepočítať údaj na displeji konštantou snímača, čo môže v praxi znamenať, že síce je objektívne svetla viac, avšak luxov je v skutočnosti menej.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana