Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Elektromateriál - diskuse o materiálech a jejich použití
| | |-+  Kde sehnat zásuvku bez chrániče?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 2 [3] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Kde sehnat zásuvku bez chrániče?  (Přečteno 1927 krát)
Jozef BABJAK

Email
« Odpověď #30 kdy: 22.08.2011, 11:43 »

Ak som správne pochopil, absencia RCD nie je nutnou podmienkou inštalácie daného zariadenia. Pri prítomnosti RCD sa iba poskytovateľ zrieka časti zodpovednosti za nedostupnosť služby, čo je viac-menej v poriadku. Čo v poriadku nemusí byť - ale my to nevieme posúdiť bez kompletnej zmluvy - je, že rozsah zrieknutej zodpovednosti je širší, ako môže byť prípadná nedostupnosť spôsobená vybaveným chráničom.

Tak či tak, požiadavka poskytovateľa na nechránenie všeobecnej zásuvky chráničom je prinajmenšom neoprávnené.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*

Oblíbenost autora: 14

telefon +420 604791991

Email
« Odpověď #31 kdy: 22.08.2011, 11:53 »

No jó upsal sem se. ajoooo
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Lenka Kostková

Email
« Odpověď #32 kdy: 22.08.2011, 14:35 »

Pánové děkuji za to množství odpovědí, nečekala jsem až takový zájem :-)

Aktuálně se má situace tak, že dnes u nás technik byl instalovat antény na střechu, do jednotlivých pater a další krabičky. Řekla jsem mu že podle našeho elektrikáře máme chrániče všude a odmontovat nejdou.

Nakonec to asi moc vadit nebude, poslal mne k elektro skříni na chodbě, mezitím něco dělal v pokoji u zásuvky s takovou modrou brašnou. Najednou ve skříni cvaklo a otočila se jedna z těch šedivých páček. Mám instrukce, že když by nešel internet, tak se mám na ní podívat a otočit ji kdyžtak nahoru a ono to zase půjde. Prý záleží co bude zapojené v zásuvkách v dětském pokoji, lampičky nevadí a tak to nebude zlobit.

On je podle technika problém v tom, že ty zásuvky s chrániči se nemají rády s těmi internetovými anténami a u pár lidí jezdili několikrát týdně otáčet ty páčky, proto mají tenhle požadavek. Ale když mi ukázal jak se to zapíná, tak si to případně mohu opravit sama.

Takže ve finále jsem hlavně ráda že se nemusí sekat, to mne totiž nejvíc vyděsilo, když náš elektrikář hned jako první začal povídat o vysekávání drátů a podobně - to si nedovede představit to uklízení?

Ješte jednou všem děkuji, manžel si totiž objednal internet zrovna na týden kdy je na služební cestě a já abych řešila takové problémy :-/
Milan Dupal
Neverifikovaný uživatel @6

Oblíbenost autora: 2

« Odpověď #33 kdy: 22.08.2011, 16:59 »

A nezapoměňte se manželovi po jeho příjezdu pochlubit, že jse vše bravurně zvládla a již umíte i "otáčet páčky" Smích
Stran: 1 2 [3] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.044 sekund, 22 dotazů.