Vít Rotrekl
|
|
« Odpověď #1 kdy: 27.11.2024, 11:09 » |
|
Myslím, že je to stejné/obdobné jako pro C57(C55,C56,C45...). Tedy jeden elektroměr pro běžnou spotřebu, za kterým bude napojena spotřeba domu, který bude bez HDO. A druhý elektroměr pro nabíječku, ke kterému bude připojeno HDO. A teď je otázka kam připojit FVE, jestli za ten pro nabíječku, nebo pro běžnou spotřebu. Nevím jak velká bude FVE a kolik vyrobí a kolik a kdy se bude nabíjet EV, jestli by nebylo lepší, krmit FVE celý dům, kdy vyrobenou el. energii spotřebuje běžný provoz firmy, a až případné přetoky za elektroměrem by byly nějakou formou sdílení elektřiny využity pro nabíjení EV. Nebo tu FVE napojit za elektroměr pro nabíječku/ky a přetoky potom opět formou sdílení spotřebovat přes druhý elektroměr.
To bude chtít papír, tužku, kalkulačku a počítat.
Nicméně osobně si myslím, že sazba C27 bude mít spínání, a tím nižší cenu za kWh někdy v noci. Nevím, kdy se bude EV nabíjet, jestli přes noc, nebo přes den. A taky nevím jaké jsou cenové rozdíly za kWh v C01/02 a C27. Jestli se takováto úprava OM a změna sazby vůbec finančně vyplatí.
A je taky možné, že to chápu špatně. Tedy to co se týče zapojení OM.
Řešil jsem nedávno přípravu pro D27 pro byt, tam se dělala příprava na HDO, s tím že zásuvka pro nabíjení nemusí být blokovaná, ale příprava/vydrátování ER muselo být provedeno na dvojsazbu, tedy ER, HDO, jistič pro HDO, dráty pro blokování atd. Nevím co potom EG.D osadili, jestli jen dvoutarifový elektroměr, nebo i HDO. Vím jen, že jsem to měl dobře připravené a technik "neco" osadil, zaplomboval a hotovo. Nebyl jsem přítomen u montáže, ani jsem se nebyl mrknout.
|