Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -A- Nově přidané příspěvky ke kontrole moderátory
| | |-+  Kolik modulů pro byt 2+1? A lze rozvaděč umístit do vestavěné skříně?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Kolik modulů pro byt 2+1? A lze rozvaděč umístit do vestavěné skříně?  (Přečteno 371 krát)
Zóna A - zde na příspěvky nelze odpovídat. Vyčkejte na přesunutí moderátory do zóny B
Gladstone
« kdy: 16.11.2023, 20:17 »

,  měl bych několik dotazů ohledně předělání el. rozvodů v bytě při kompletní rekonstrukci. Předem upozorním, že já osobně rekonstrukci bytu nedělám, tu dělá firma na klíč, tedy oni mi sehnali dělníky a elektrikáře. Co se týče elektriky, tak kromě nějakého zapojení kabelu přes Wagovky nebo čokoládu, nevím vůbec nic. Jenže, předevčírem jsem s elektrikářem mluvil a  já mám teď trochu pochyby o některých rozhodnutích daného elektrikáře. Proto se chci zeptat a ujistit zdali jeho tvrzení odpovídají realitě nebo ne:

1) Do bytu je nyní přiveden jistič 1x16A a elektrikář mi říkal, že si mám nechat u ČEZu změnit jistič na 3*25A, vzhledem k tomu, že budu mít Indukci, troubu a další moderní el. spotřebiče. - Jen se ujišťuji, že tohle smysl dává, vzhledem k tomu, že na indukci potřebuji třífázový silnější jistič aby mi plně fungovala, je to tak?

2) Jak velký rozvaděč a kolik modulů je vhodných pro byt 2+1, kde bude zapojeno: indukční deska, trouba, lednice, myčka, pračka, sušička, 3x el. ovládané venkovní rolety, 2x stolní PC, několik herních konzolí, robotický vysavač, kuchyňské spotřebiče jako mixér, robot, mikrovlnka apod. a pak občas nějaký notebook, nabíječky atd.? Stačí například 1x18 modulů? Nebo to chce větší a dát tam 2x18 modulů?

3) Lze zásuvky či vypínače zabudovat do nábytku? Například do nábytkové stěny, či do knihovny?Elektrikář mi totiž tvrdil, že toto nejde kvůli bezpečnostním předpisům.

4) Lze rozvaděč umístit do uzavřené vestavěné šatní skříně, řekněme někam ke stropu, kde bude samozřejmě uložených spoustu věcí, takže tam bude stižený přístup? U tohohle mám největší pochyby, za mě je toto už z logiky věcí blbost, ale elektrikář mi tvrdil, že je to takto v pořádku ,že to lze.

za případné odpovědi
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.028 sekund, 19 dotazů.