Cez víkend som sa rozprával s kamarátom, živí sa stavbou "smart home" inštalácií.
Vypočul si podcast nejakého českého právnika, ktorý sa zaujíma o AI. Bol z toho úplne nadšený. Filmy nebudeme musieť dabovať. Nebude potreba tlmočníkov, právnikov, účtovníkov, architektov, projektantov a iných povolaní, kde je vysoký podiel duševnej činnosti a práce s počítačom, dokladmi, a inými údajmi.
AI zadáme pár príkazov/požiadaviek a ona nám za pár sekúnd vráti výsledok na špičkovej úrovni (podcastér to prezentoval na zisťovaní informácií o konkurencii v preprave tovaru).
Kamarát ide do toho - má večný problém s evidenciou zásob. Teraz mu bude stačiť naskenovať doklady, dať ich AI na spracovanie a tá mu vypracuje kompletné skladové hospodárstvo.
Moje pripomienky, že jeho hranie s ChatGPT ešte nič nedokazuje si ani nevšímal. Také nadšenie som videl iba vo filme.
Tak som mu povedal, že rozvíjať túto tému môžeme vtedy, keď svoje skladového hospodárstvo na báze AI uvedie do praxe.
Počkám, len neviem ako dlho. Ale chystám sa žiť aspoň 150 rokov, tak uvidím .....