Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
 |
« kdy: 16.03.2021, 13:06 » |
|
Z důvodu hulvátského chování pana Klimši jsem se rozhodl vyřadit ze svých počítačů veškerý jeho software a proto sháním nějaký schopný software pro určování VV. Využívá někdo z vás něco pěkného?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Jan Bocek

|
 |
« Odpověď #2 kdy: 17.03.2021, 08:10 » |
|
Každý SW se musí nakrmit daty. Základem se určit pracoviště, přidělit mu index a přiřadit jednotlivé VV. Pak mi stačí jen dvě tyto tabulky. VV bez nebezpečí VV s nebezpečím
Pak následuje jen rutinní práce vytvořit dokumentačně Protokol. ( Něco jako diplomovou práci.... a to žádný SW za vás neudělá)
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
|
Robert Švorčík
Neverifikovaný uživatel @1
|
 |
« Odpověď #4 kdy: 18.03.2021, 11:18 » |
|
Také se připojuji. Pan Klimša nechce moc komunikovat o svých chybách. Dávejte si pozor na jeho přípravu ke zkouškám na TIČR. Je tam hodně chyb pokud je neopravil. Naštěstí jsem si jeho přípravu kupoval jen pro otázky na B a vn. A ty jsem si opravil co jsem našel ještě před zkouškami.
|
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #6 kdy: 08.09.2022, 06:39 » |
|
Tak ještě jinak....otázk a na kolegy z projekce....po mocí čeho tedy zpracováváte protokoly určení VV? Máte na to zpracované nějaké své udělátko, nebo jste si někde něco stáhli z netu?
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ

|
 |
« Odpověď #8 kdy: 08.09.2022, 18:12 » |
|
TO pegas100 : A používáte tam i označení : "normální, abnormální a dominantní" vliv ? Včera jsem byl na školení ESČ a tam pan Ing. Dvořáček s těmito pojmy operoval. K mému údivu...
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|
|
Patrik Dedík
Elektrikár a živnostník

|
 |
« Odpověď #10 kdy: 08.09.2022, 22:26 » |
|
P. Horsky tu je to celkom pekne spravene
|
Elektrotechnik na riadenie činnosti, alebo na riadenie prevádzky E1/A Projektovanie E2/A El. inštalácie domov a bytov vrátane bleskozvodov pdedik@centrum.sk
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
 |
« Odpověď #11 kdy: 10.09.2022, 09:06 » |
|
Pojmy "normální, abnormální ..." jsem zaslechl od inspektorů TIČR a byly pravděpodobně i v návrhu NV 190/2022. Zřejmě snaha zachovat povinnost závazného stanoviska pro původní "zvlášť nebezpečné vlivy". To, že se toto třídění do NV nakonec nedostalo, je jenom dobře. Zvát TIČR na kdejaký kandelábr byl docela opruz.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #12 kdy: 10.09.2022, 13:03 » |
|
P. Horsky tu je to celkom pekne spravene
Jj, to vypadá moc pěkně. Ale je to jen pomůcka k sestavení protokolu. Tedy, alespoň to tak chápu při pohledu na zaslané pdf.
|
|
|
|
Karel Bělohlávek

|
 |
« Odpověď #13 kdy: 12.09.2022, 01:23 » |
|
Pojmy "normální, abnormální ..." jsem zaslechl od inspektorů TIČR a byly pravděpodobně i v návrhu NV 190/2022. Zřejmě snaha zachovat povinnost závazného stanoviska pro původní "zvlášť nebezpečné vlivy". To, že se toto třídění do NV nakonec nedostalo, je jenom dobře. Zvát TIČR na kdejaký kandelábr byl docela opruz.
Normální vnější vliv je "definován" přímo v normě ČSN 33 2000-5-51 ed. 3+Z1+Z2 (Příloha ZA). Znamená to, že zvolené elektrické zařízení vyrobené dle obecně platných výrobkových norem automaticky splňuje požadavky. Z tohoto důvodu bylo také v národní příloze předchozí edice uvedeno, že se u objektů s těmito normálními vlivy nemusí vypracovávat protokol. V principu je to tedy něco jiného (nebo dle mého názoru mělo být), než byly prostory normální z hlediska úrazu elektrickým proudem dle ČSN 33 2000-4-41 ed. 2. Bohužel se to dost často zaměňovalo. Existuje zajímavá paralela vycházející z naší původní normalizace: Vnější vlivy normální – přibližně prostředí obyčejné dle zrušené ČSN 330300 Prostory normální – prostory bezpečné dle zrušené ČSN 34 1010 Jinak ty termíny normální, abnormální, dominantní (a hromada dalších věcí) jsou podrobně definovány v nové TNI 33 2000-5-51:2022.
|
Elektrikář
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #15 kdy: 02.03.2025, 15:35 » |
|
Stále nic. Snad už jen z pouhého zoufalství stále používám Klimšovo software a dál hledám, zda se někde neobjeví něco aktuálnějšího, lepšího s pravidelnými aktualizacemi.
|
|
|
|
František Šohajda

RT E2-A
|
 |
« Odpověď #16 kdy: 02.03.2025, 18:05 » |
|
Co tak se mě dostane do ruky z projektů, tak s určením VV si nikdo moc nedělá starosti.Max. dvě až čtyři věty v TS .Jen asi 5x jsem viděl protokol tak jak má být. A to bylo i s kontrolou TIČRu.Jako třída 1.....Proto asi není moc takových SW na určení VV. Jsou k mání protokoly VV v některých souborech SW pro revize. Jinak nic moc.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK

|
 |
« Odpověď #17 kdy: 03.03.2025, 07:41 » |
|
...dvě až čtyři věty v TS ...
Co je to TS? Myslím, že se tato situace začíná narovnávat a RT už vyžadují VV v podobě, která je jasně dána. Pár vět v TZ to opravdu neřeší a protokol prostě chybí a je potřeba ho vyžadovat. Pokud RT nebudou přivírat oči, za nějaký ten rok nikoho ani nenapadne, že by to mohlo být jinak. Stejné je to s vyžadováním PD. Ovšem bez likvidace parodií na RT to nepůjde. To je dobré si uvědomovat a nenechat je mezi námi působit. 
|
|
|
|