Jak se určuje výpočtové zatížení pro rodinný domek?

<< < (8/8)

Petr Doležal:
Hmm, silně zjednodušený výpočet, zadal jsem extrém, 3f jistič a pouze 1f pračku 2,3 kW. Vyšlo toto: 

Krok č. 4 - Navrhovaná proudová hodnota jističe
Maximální soudobý příkon:    0,92 kW
Proudový odběr připojené zátěže:    1,4 A
Doporučená proudová hodnota jističe:    3 x 2 A

Algoritmus je jasný, všechny jednotlivé kW sečte na hromadu a u 1f jističe uvažuje napevno se soudobostí 0,5, u 3f pak 0,4. Také rozfázovává nerozfázovatel né. Toť je vše, co to umí. Pardon, ještě to vybere nejbližší vyšší ampéráž jističe a hlídá možnost 1f napájení

halik:
Jj. :D

Ale pro nejakou uveritelnejsi sestavu spotrebicu to uz plodi podstatne realnejsi hodnoty jisticu.
Kdyz se zaskrtne z nabizenych bojleru 1x200l, z elektrickych troub jen sporak elektricky 8kW, zadny vytapeci spotrebic, a jinak vse zbyle se zaskrtne, tak to doporuci 3x20A. Coz je primerene...

Matura Milan:
 chcel by som sa opytat ci by mi niekto vedel poradit ako vypocitat Rocnu spotrebu elektrickej energie (kWh/rok). Presiel som si nejake vypocty v norme 34 1610 ale nie je mi jasne aky koeficient mam pouzit pri prepocte z celkoveho vypocitaneho vykonu budovy, ci uz z instalovaneho alebo zo skutocneho vykonu. Mozem na vypocet pouzit koeficienty v predoslej odpovede (Tu).....

Róbert Gelem:
Dobrý deň.
Zaujala ma Vaša odpoveď a rád by som tú tabuľku od vás získal.Preto by som vás o ňu poprosil,ak je to možné.
Môj mail: oborgelem@azet.sk
Ďakujem,s pozdravom,Meleg.

Citace: Petr Doležal  15.11.2005, 13:33

<p>Pokud pracujete v Excelu, dejte mi svého "emila" a já vám pošlu to, co používám já. V podstatě se jedná o tabulku (matici),  kde v řádcích jsou jednotlivé obvody m.j. charakterizova né zátěží a ve sloupcích pak vypočtené proudy v jednotlivých fázích. Zkusmo se potom přehazováním 1f obvodů na různé fáze dostanete na minimální proudy předřazeného jističe.
</p>

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana