Jak se určuje výpočtové zatížení pro rodinný domek?

(1/8) > >>

Jan Novák:
 Jsem student a zajímalo by mě jak se určuje výpočtové zatížení pro rodinný domek.Který, jestli se nepletu, je důležitý pro stanovení velikosti hlavního jističe. To nemůžu přeci stanovit pouze s příkoun jednotlivých instalovaných spotřebičů? Zajímá mě jak se v těchto případech postupuje popřípadě jak se to reší v praxi.  (poklona)

Ivan Janovský:
Doporučuji navštívit stránky OEZ a.s. www.oez.cz, kde je program SYCHR 6.01 pro výpočty impedancí, selektivit a charakteristik y jističů a pojistek vyráběných OEZ(po bezplatné registraci je tento program zdarma k používání). Určitě vám pomůže se orientovat v problematice výpočtu instlací.

Jaroslav Kořínek:
Na uvedenou otázku jste si vlasně již z části odpověděl sám.
Pro vypracování projektové dokumentace je opravdu nutné sezbírat základní informace od investora, to je jaké bude mít spotřebiče, o jakém napětí a o jakém příkonu.
Dalším údajem je stanovení koeficientu soudobosti, to je jak budou spotřebiče používány a využity.
V  neposlední řadě hraje svoji roli zkušenost a odhad. Dále pak nezbytná pomůcka program SICHR, nebo jiný podobný (Moeller).

Jan Novák:
A jak se stanovuje koeficient soudobosti? Existuje na to nejaka metoda ? Diky

Petr Doležal:
Pokud pracujete v Excelu, dejte mi svého "emila" a já vám pošlu to, co používám já. V podstatě se jedná o tabulku (matici),  kde v řádcích jsou jednotlivé obvody m.j. charakterizova né zátěží a ve sloupcích pak vypočtené proudy v jednotlivých fázích. Zkusmo se potom přehazováním 1f obvodů na různé fáze dostanete na minimální proudy předřazeného jističe.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana