Jak mám ochránit 8 pc v jedné kanceláři?

<< < (4/4)

Kamil Novák:
Citace: Jan Hájek  21.10.2008, 19:06

Statistiky pojišťoven oscilují mezi 30%-60%. Vše se odvíjí od referenční skupiny, zaměření pojišťovny a jestli se bere počet událostí, nebo jejich celková částka.

30-90 %  (ssur)
No statistika je mocná kouzelnice a je známo, že vyjde takový výsledek, jaký je zrovna očekáván.  ;)
Asi nemá smysl to teď tady pitvat, ale mám 3 známe pojišťováky, tak se jim pokusím (pod nějakou záminkou) vnutit domácí úkol.

Kdybych neměl porcelánovou nemoc, tak před pár týdny se nějaká čísla na toto téma na netu objevila .
Něco podobného jako např. zde :
Citace

Události po úderu blesku, které často nahlašují klienti pojišťoven, jsou z 90 procent škodami způsobenými vlivem přepětí v souvislosti s úderem blesku někde v okolí. Pouze minimum lidí je však na přepětí pojištěno a jen málokterý majitel smlouvy o pojištění domácnosti ví, zda zničení spotřebičů nepřímým účinkem blesku, které je za bouřky nejpravděpodob nější, je v ní obsaženo či nikoliv. "Většina pojištění kryje ve svém základu pouze přímý zásah blesku, který zanechá viditelné škody, avšak takových případů je jen velmi málo," uvádí Olga Kobilková, odbornice na pojištění.

Blesk si nevybírá a každý majitel domácnosti nebo nemovitosti by ve svém vlastním zájmu měl včas do svého pojištění nahlédnout a zkontrolovat všechna nebezpečí, proti nimž je, nebo není pojištěním ochráněn a raději v předstihu případné nedostatky smlouvy napravit. Připojistit elektrospotřeb iče, např. elektroniku, proti riziku přepětí v důsledku úderu blesku lze i zvlášť. Tuto možnost zatím využívá jen malý zlomek klientů pojišťoven. Přitom následky podobné pojistné události v běžně vybavené domácnosti mohou dosahovat značné výše.

Cena připojištění proti přepětí se u našich pojišťoven pohybuje řádově okolo 300 korun ročně a záleží i na výši pojistné částky, která může jít až do limitu 100 000 korun. Existuje samozřejmě i levnější varianta, a to při bouřce vytáhnout ze zásuvek všechny elektrospotřeb iče, ovšem, kdo to dělá? (Ani já ne). Pozor si dejte na starší smlouvy, ty ještě přepětí nenabízely, ale dnes již není problém u velkých pojišťoven přepětí pojistit. Někde se sice pojišťuje zvlášť (např. Česká pojišťovna, Allianz),  ale v jiných případech je i součástí celého pojištění domácnosti (Kooperativa).

zdroj : http://www.finexpert.cz/default.aspx?textart=1&article=19892

Jan Alin:
Já osobně mám nejlepší zkušenost s tím když je PC napájeno přes slušnou UPS. Ta funguje jako třetí stupeň přepěťovek a omezí také poruchy vzniklé při kolísání napětí v síti. Pokud přijde přepětí tak to nejspíš odnese ta UPS a aby to odnesl počítač tak aby došlo ke ztrátě dat jsem na vlastní oči ještě neviděl, to by musel být už opravdu přímý zásah a s tím počítat se vyplatí až u opravdových hodnot a ne u osmi počítačů po deseti tisících.
Ochrana před přepětím by měla být úměrná chráněným hodnotám a pravděpodobnos ti vzniku přepětí. Daleko častější příčinou ztráty dat a tím i financí je nezálohování, mizerné kondenzátory a poruchy disků.

Miroslav Brejcha:
Pokládám za podstatné  definovat míru rizika   - tj. situování kanceláře, vztah nebo vliv dalších možných zdrojů rušení -  vnější i vnitřní  -   jaké jsou hrozby z dalšího vývoje v kanceláři a okolí.  Hodnotu PC netvoří je HW  ,ale celkové ztráty z jejich nefunkčnosti.
Může stačit na společném rozvodu "prodlužovák - pes" s filtrem a přepěťovou ochranou s vhodným jištěním a nemusí stačit i třístupňová ,ale neudržovaná (bez signalizace ) přepěťová ochrana  s vysokou intenzitou rušení.
Také je to jako s připojištěním  a poznatky a názory těch co ho již využili.
Mne zachránil jen citovaný PES ve venkovním domku - soused ho neměl ...
Brejcha  EMCas

KORTALL:
Souhlasím z panem Alinem - kvalitní UPS je stokrát lepší než pětipes z přepěťovou ochranou za 50 korun z plusu !! Já osobně jsem zpokojen z UPS už mi párkrát zachránila PC za tu cenu mi to doopravdy stálo !

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana