Jak mám ochránit 8 pc v jedné kanceláři?
Jan Hájek:
No kamenovat nebudu, ale pro zásuvkový adaptér používám trošku jiný příměr:
Jako když si v autě místo pásů, nalepíte na čelo molitanovou houbu. A pásy a deformační zóny necháte těm, co mají strach umřít.
PS: Pokud jsem měl na mysli poloviční ochranu, tak jsem myslel SPD v zásuvce. Mám jednu složku na HDD pojmenovanou , ,černá kronika,, a je větší a větší. ;)
Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda 21.10.2008, 12:31
Jak píše kolega FUK ....Pokud se jedná o koupi prodlužováku s přepěťovou ochrannou tak si spíše můžete uškodit pokud nemáte přepěťovky B a C.
Takhle jsem to neřekl. Řekl jsem, že instalací toho prodlužováku nemůže nic zkazit. Ono zase když si uvědomíme, že ten prodlužovák má poměrně tenký přívod, tak ochrana, kterou poskytuje, není tak úplně marná - lepší než žádná.
Kolega Jindra to vystihl krásně (jednicka)
(teď vidím, že kolega Hájek byl rychlejší - souhlas, SPD přímo v zásuvce to schytá víc natvrdo)
Lubomír Jindra:
Citace: Kamil Novák 21.10.2008, 18:06
Bylo by prosím možné uvést zdroj ?
(Nemám na mysli ani tak zdroj přepětí, jako pramen tohoto přehledu ;) )
Zhruba v 1/5 nadpis: Jaký podíl na škodách má přepětí?
http://www.prepeti.cz/index.php?menu=2&art=ooch
P.S. Jsou to stránky Vladimíra Broka ;)
Kamil Novák:
Citace: Lubomír Jindra 21.10.2008, 18:30
Zhruba v 1/5 nadpis: Jaký podíl na škodách má přepětí?
http://www.prepeti.cz/index.php?menu=2&art=ooch
P.S. Jsou to stránky Vladimíra Broka ;)
Díky za odkaz.
Bohužel na uvedených stránkách žádný zdroj inormací není, takže je zapotřebí tyto údaje brát se značnou rezervou. :(
Ptal jsem se hlavně proto, že se mi údaj 31% nezdá být pravdivý.
Předpokládám, že pojišťovny uvádějí v podobných statistikách skutečně zjištěné příčiny škod.
Tedy ne JPP (jedna paní povídala).
Je známa oblíbená praxe pojišťoven, že uznávají pouze prokázané poškození přímým zásahem. :-\
A takové "štěstí" v neštěstí má jen málokdo. Narozdíl od škod sekundárních, kde by podobná cifra mohla souhlasit, které se ovšem nehradí. (cryi)
Jan Hájek:
Statistiky pojišťoven oscilují mezi 30%-60%. Vše se odvíjí od referenční skupiny, zaměření pojišťovny a jestli se bere počet událostí, nebo jejich celková částka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana