Je mozne zapojit ovladani svetla z vice mist pomoci vypinacu 6-7-7-7-6?

<< < (4/4)

Petr Moravec:
To Beláň
Nelze přece tvrdit, že odpor (impedance)
vodiče L nemá z hlediska ochrany vliv, má ho pro čas odpojení poruchy konkrétního obvodu.

Štefan Beláň:
TO: MoravecA jaké dotykové napětí se asi naměří na připojeném zařízení? Když dotykové napětí nedosáhne nebezpečné hranice (viz povolená dotyková napětí),  tak mne čas nemusí až tak trápit. Chce to trochu logicky uvažovat a občas zkusit výpočet podle skutečných hodnot. Tou nejdůležitější hodnotou je odpor (impedance) ochranného vodiče, tj.  neživé vodivé části chráněného zařízení.

Petr Moravec:
To: Beláň
S tím samozřejmě souhlasím a logicky snad i někdy uvažuji.
230/50=4,6 ____  2,5/0,54=4,6
Opravdu si myslíte že poměr impedancí
L/PE vždy vyjde tak dobře že na kostře nebude více než 50V?
P.S.
Ale koukám, že tohle je slepá ulička. Je to nesmysl se tady cukat v teoretických číslech a předvádět kdo má pravdu. P. Beláňi máte pravdu, já to nikdy s přivedením cizí fáze neměřil, jelikož jsem se zatím vždy dostal s hodnotou Zsm v toleranci.
A nikdy jsem neměl možnost měření na sestavě více než 6-7-7-6. Tak že couvám :-).

Štefan Beláň:
TO: MoravecNechtěl jsem se vás dotknou ani nikoho zde v diskusi. Chtěl jsem jenom upozornit, že vše nemusí být na první pohled tak jednoznačné a skutečný RT musí vědět co naměřil a jak pracovat s naměřenými hodnotami.Jsem rád, že jste si uvědomil o čem hovořím. Zatím se setkávám v praxi s opačným postojem a někdy dokonce i s tím, že těmto věcem moc nerozumím.P.S. Co se týče přechodových odporů Wago svorek, jedná se řádově o setiny ohmů, takže 10 svorek většinou není žádný problém z hlediska zvýšené impedance vodiče PE.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana