Může být u kotle dvojzásuvka?

<< < (5/6) > >>

Rozmahel Vladimír:
Povinnost samostatného obvodu je pro spotřebič nad 2kW. Jistí se vedení, ne spotřebič. Mít sam.obvod pro kotel je např.u novostavby malé prodražení a může to mít svoji výhodu pro samostatné vypnutí daného obvodu, atd... Totéž lze provést vytažením vidlice. Stran těch proudů k ohni by tu měl být, dnes povinně, chránič 30mA.

Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír  11.10.2008, 20:36

Povinnost samostatného obvodu je pro spotřebič nad 2kW. Jistí se vedení, ne spotřebič. Mít sam.obvod pro kotel je např.u novostavby malé prodražení a může to mít svoji výhodu pro samostatné vypnutí daného obvodu, atd... Totéž lze provést vytažením vidlice. Stran těch proudů k ohni by tu měl být, dnes povinně, chránič 30mA.

Jistě, z pohledu minimálních požadavků elektro norem je vyhovující i dvojzásuvka, třeba i ve společném obvodu s několika dalšími, jištěná 16A.
To, co jsem psal v předchozích příspěvcích, je nad rámec minimálních požadavků normy, za pár šupů a snižuje to riziko vysokých škod. Záleží jen na prioritách.

Rozmahel Vladimír:
Citace: Fuk Tomáš  11.10.2008, 21:13

To, co jsem psal v předchozích příspěvcích, je nad rámec minimálních požadavků normy, za pár šupů a snižuje to riziko vysokých škod. Záleží jen na prioritách.
Ano, o tom není pochyb.

Pavel Horský:
Citace: Rozmahel Vladimír  11.10.2008, 20:36

Jistí se vedení, ne spotřebič.
Ano, to je přesně to, co si mnozí stále hodně pletou a myslí si, že je předřazený jistič spásou pro jejich spotřebič.

TO Tomáš Fuk:  přesně jak píšete........ .....záleží jen na prioritách  (jednicka)

Miroš Jan:
No tak já tu zásuvku pro plynový kotel, montuji na samostatný jistič od nepaměti. Vlastně ani už nevím jak dlouho to je.  ;)
Připadalo mi to vždy logické.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana