Kde umistit vypinace socialnich zarizeni?

<< < (2/3) > >>

Ralph Kavan:
Myslím, že žádný závazný předpis umístění vypínačů neřeší. Za dodržení jiných ustanovení ČSN mohu vypínač umístit prakticky všude. Logické je umístění za dveřmi směrem ke klice, nebo přede dveřmi směrem ke klice.

Libor Cr.:
V naší firmě ovládání umísťujeme vždy na straně kliky ve výšce kliky (105cm střed krabičky) a vždy uvnitř místnosti kterou má ovládat (kromě vyjímek kdy by nešlo dodržet minimální vzdalenosti od umývacího prostoru)

Jaroslav Mrázek:
Je logické umístit vypínač do prostoru s ovládaným svítidlem. Před dveře je umisťujeme jen v případě nedostatku prostoru (např. zóna 2)

Petr Doležal:
Berte to jako čistě můj osobní názor:1. vypínač ve výšce kliky mi neumožní vypínáni loktem2. vypínače mám umístěny před WC a koupelnou, se signální doutnavkou (obsazeno nebo zapomenuto zhasnout)3. když vynáším vykoupané (těžší) dítě (obouručně),  nohou zaklapnu dveře a loktem zvenčí pohodlně zhasnu.4. taky vcházíte již do osvětlené místnosti5. ani návštěvy s hledáním vypínače nemají problém, je jednoznačně umístěn 5 cm od "klikové" zárubně příslušných dveří6. nemusím bádat o zónách7. uvolňuji prostor v místnostech na různé háčky a držáčky8. vyhnu se obkládačkám9. kromě občasného zakřičení "rožnóóóut" uživatelem místností, kterému kolemjdoucí v rámci úspor zhasl, to nemá chybu, mluvím z vlastní praxe, takto to mám doma

Libor Cr.:

To Petr Doležal váš názor vám neberu ale:

1. vypínač ve výšce kliky je doporučený a logický když šáhnu na kliku šáhnu i
na vypínač a o výšce kliky se nespekuluje ta je daná,

2. vypínač vždy v místnosti kterou ovládá, výjimka pokud to není z prostorového
hlediska možné,

3. vypínač ve výšce kliky loktem vypnu taky i když standardně všichni vypínáme
dlaní :),  ale někdo by je třeba chtěl vypínat nohou :) a jelikož jsme každý
jinak vysoký a každý máme ten loket v jiné výšce, zase se zde naskýtá nutnost
mít univerzální výšku pro všechny a zase je tu pravydlo výšky kliky která je daná, tak proč ne
vypínače,

4. mě se osobně nelibý chaos vypínačů na chodbě od WC, koupelny kumbálů atd. a
u obýváku a 95% dalších místností se vždy dává ovládaní do místnosti (u
koupelny a WC to vždy byla výjimka kuli velikosti a zónám),

5. tak tady se shonem mezera mezi vypínačem od zárubně 5cm,

6. ano kuli zóně někdy dáváme ovládání mimo místnost,

7.-9. bez reakce

Tento náš styl děláme u všech zakázek a všichni jsou spokojeni taktéž jsem si
to tak udělal doma i bratr si to tak udělal a jsme spokojeni. Každý má svůj
názor, ale jak říkám u kliky taky neměníte výšku ta je daná (105cm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana