Kde umistit vypinace socialnich zarizeni?
Petr Becak:
Existuje nejake pravidlo, kde se umistuji vypinace na toaletach a koupelnach, jestli prede dvermi jeste na chodbe nebo az v samotne mistnosti? Dost casto se mi stava, ze hmatam vypinac tam, kde vubec neni a vetsinou ho najdu na opacne strane zdi. U malych zachodu bych rekl, ze by se mohl davat vne zachodu, aby doutnavka signalizovala, zda je obsazeny nebo ne, ale u novych bytu v jednom panelaku je prave vypinac vevnitr. Tak nevim...
Jan Němec:
Základní pravidlo - nikdy ne vypínač do umývacího
prostoru nebo u vany či sprchového koutu do nižší zóny než 3.
Petr Becak:
:o) Jasan, ale kdyz pominu ty zony a bude to max. v zone 3? U zachodu pri absenci umyvatka neni co resit a koupelny mam na mysli vetsi nez ty panelakove. Byl jsem ted na navsteve babicky v lecebne a kdyz jsem zasel na zachod - takovy ten klasicky s chodbickou a za chodbickou byly pisoary a toalety, tak jsem dost dlouho hledal vypinac nez me napadlo, ze se mozna bude nachazet jeste pred vstupnimi dvermi :o(
Jaroslav Kořínek:
My montujeme vypínače pro WC :
1)před vchodem na WC na té straně aby byl vidět
2)dáváme čidlo (Enika n.Paka) na strop
vše v souladu s projektem.
Petr Becak:
"vše v souladu s projektem" - a projektant voli umisteni podle aktualniho rozpolozeni? U vypinacu hlavnich stropnich svetel v obytnych mistnostech je to celkem jednoduche a jasne, vypinac je povetsinou az na vyjimky v prostoru mistnosti na strane kliky. Nechci kategorizovat ale proc takove nebo podobne pravidlo neni i u soc. zarizeni? Nebo je? Soc. zarizeni jsou nejnavstevovan ejsi mistnosti mimo domov, v kterych si sami roziname a vzdy kdyz nemohu najit tu magickou krabicku si na tento problem vzpomenu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana