Je možné provést novou instalaci s PEN vodičem?

(1/8) > >>

Jakub Michník:
Chystame se delat novou kuchyn a s ni i nekolik zasuvek (mycka, trouba ..) Do kuchyne je privedeny 4vodicovy kabel od hodin pro pripojeni pripadneho el. sporaku. ten ale nemame a tak jsem chtel od tohodle kablu rozvest nekolik zasuvek pro mycku troubu atp. bohuzel jsem zjistil ze privedeny 3fazovy kabel nema PE a N ale jenom PEN, lepe receno neni do site vubec zapojeny, ale v dobe kdy se dum stavel se predpokladalo zapojeni tri fazi a PENu. to se vsak bije se stavajici normou TN-S (pokud se nepletu) a udelat z tohodle zasuvku ktera by by se s normama nebila asi nejde. je nejaka moznost abych na tyhle 4 draty pripojil zasuvky a nebylo to proti zadne norme? Pokud to zapojim jako TN-C-S bude to spravne? nebo musim za kazdou cenu privest PE? .. jeste me napada misto jedne faze zapojit PE a povesit ceduli barevne oznaceni vodicu neodpovida normam CSN. bylo by tohle mozne? Nejhorsi je, ze kdyz se barak stavel, nevim proc, ale ten 3fazovy privod ke sporaku nezapojili a ted je treba zavolat nekoho, kdo nam to zapoji. a ja sam tam pres blomby nevlezu :( dikyPoz. redakce: Toto sdělení odporuje také všem normám ....

Petr Moravec:
Vaše literární dílo mi říká jen jedno.
PROBOHA pozvěte si odborníka!!

Dzerdzinskij:
Hmm. Tak pan Michnik studuje FEKT na brnenske technice.
Bude to znit sice tvrte, ale bohuzel musim priznat, ze pracujeme i s takovym "materialem."

Pavel Horský:
Tak to už je opravdu silné kafe!A ještě být smutný z toho,že nemůžu "za plomby"!! Tak vážení,to si buď pan Michník dělá z nás všech vyloženě pr... a nebo to myslí vážně a to je opravdu alarmující!!
PRO BOHA,DO NIČEHO SE SÁM NEPOUŠTĚJTE,VEMTE SI V BANCE PUJČKU A POZVĚTE SI ELEKTRIKÁŘE!!

Jan Alin:
To: Dzerdzinskij

Tomu nevěřím a jestli je to pravda tak musí být recesista jinak si to nedovedu vysvětlit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana