Lze kombinovat napěťovou a proudovou ochranu u zásuvek?
Kokemon:
Pane mám paragraf elektro 5 ,ale elektřina je jak se říká dobrý sluha a zlý pán,ano dělám rekonstrukci bez dokumentace, kterou nakreslím později ( nebo si nechám nakreslit).Jinak jde o to, že se snažím ochránit svůj dům i rodinu co nejlépe to jde.Nic víc.Když jsem se tam nastěhoval bylo to v katastrofálním stavu ( Životu nebezpečném) takže chápu profesionály, že se někdy diví dotazům laiků, mimochodem hodlám si dodělat druhou maturitu z elektřiny.Nepo třebuji poučovat,ale poradit.Mimoch odem znám hodně profíků co právě porušují předpisy nejvíc. A mimochodem, jak v Čechách, kde platili přísné předpisy mohl někdo schválit takové normy jaké platí teď tomu opravdu už vůbec nerozumím.Krom toho v právu je bordel,ale v elektrických normách je bordel, že se v tom nevyznají ani profíci.Je to snad záměr? jak je možné , že jeden profík u mého kamaráda bez skrupulí dal za radiátor zástrčku? Jinak dotazy od dvou nezávislých revizáků typu , které prase vám to zapojilo, taky nepřispívá ke klidu laiků jako jsem já.Jsem šťastný, že o tom vím ,alespoň to málo. Jinak díky za tento servr.
Jaroslav Mrázek:
Pane Kokemon, já mám zas čokoládové peníze. ;D Předpokládám. že jste měl na mysli zkoušky podle §5 vyhl. 50/1978Sb. To může znamenat pouze tolik, že jste vyučen a sbíráte zkušenosti pro samostatnou práci na elektrickém zařízení.
Moje rada je tato. Nejdřív si alespoň nakreslete, co kde chcete mít a jak budete vše řešit. Na papíře se provádějí úpravy daleko lépe, než v hotové elektroinstala ci. Projekt vám tady nikdo nezpracuje a Vy snad ani nevíte jestli máte na mysli napěťovou ochranu, nebo ochranu proti přepětí. Sám přiznáváte, že máte v technických normách bordel a jste laik. Zajděte si tedy radši za někým, kdo se v nich vyzná a dejte spolu dohromady návrh té vaší instalace, aby jste měl jistotu, že bude provedna podle platných předpisů a hlavně bezpečně (i když při provádění se to dá taky pěkně zmršit).
Kokemon:
.Ano měl jsem na mysli přepěťovou ochranu
Kokemon:
v normách bordel nemám spíše je bordel v nich
Kokemonuv kamos:
Tusim, ze Kokemon se pta na to, jestli muze kombinovat proudovy chranic a prepetovou ochranu.
Jestli je tomu tak, moje odpoved je, ze ano.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana