Musí být koncovka spotřebiče třídy II. neoddělitelně spojena se spotřebičem?
Rozmahel Vladimír:
§ 3532 Pohyblivé přívody se k pevnému rozvodu i k rozvodu ze šňůrových vedení připojují jen zásuvkovými spoji. Jen ve zvláštních případech (spotřebič se vzhledem k místu připojení pohybuje málo nebo místo používání je stálé) se povoluje též připojení pohyblivého přívodu k pevnému rozvodu bez zásuvky, a to zavedením přívodu do rozvodky, spínače apod., přičemž však takové připojení musí vyhovovat § 3505 a 3507.
Ty se týkají mechanických záležitostí, kroucení, atd...
Souhlasím s Vámi, nevyjádřil jsem se dost přesně. Měl jsem na mysli oddělitelný přívod ve tř.2. Samozřejmě nerozebirateln ý. Je na výrobci, zda je možno použití jiné vidlice nebo adapteru, musí být ale zapezpečeno pouze správné zapojení. Není zřejmé o jaký se jedná případ.
Použil bych příměr s roztrojkou. Má oba druhy zásuvek. Pro tř.1 i pro 2. Spotřebič tř.2 se nedá špatně zapojit.
Fuk Tomáš:
Taky bych to vnímal jako předmět obdobný běžné roztrojce.
Problém bych viděl spíše v tom, že podobné nástavce mají často prachbídné krytí - při povytažení spotřebiče z nástavce/redukce jsou kontakty dosažitelné i pouhým prstem.
Rozmahel Vladimír:
Ano, to je z jiného soudku. U tř.2 je vlastně vodivá pouze koncová část kolíků vidlice, protože vidlice je malá a při manipulaci v zásuvce by byl snadný dotyk. U tř.1 je to ztíženo robustnější konstrukcí a překrytím zapuštění zásuvky.
Štefan Beláň:
Mám trochu zmatek při pohledu na foto, co se kam strká.
1) Vypadá to, jako by šlo 230V z vidlice do do USB a pak do napáječe, to je ale blbost.
2) Takže asi chybí druhá strana napáječe, kde bude vidlice, kam se asi nasouvají ty nafocené redukce (adaptory). No a do USB je již vývod z napáječe. V tomto případě je spotřebič II. třídy napojený pevně na přívod 230V.
Tak jak to vlastně je pane Alcere? :-\
ALCR:
Citace: Štefan Beláň 02.10.2008, 21:40
Mám trochu zmatek při pohledu na foto, co se kam strká.
1) Vypadá to, jako by šlo 230V z vidlice do do USB a pak do napáječe, to je ale blbost.
2) Takže asi chybí druhá strana napáječe, kde bude vidlice, kam se asi nasouvají ty nafocené redukce (adaptory). No a do USB je již vývod z napáječe. V tomto případě je spotřebič II. třídy napojený pevně na přívod 230V.
Tak jak to vlastně je pane Alcere? :-\
2) je správně (jednicka)
kabel USB to je výstup malého napětí 5V, ty výměnné vidlice 230V se nasazuji na druhé straně zdroje to na fotce bohužel není vidět
Že jste to Vy tak jsem vám našel i fotku spodní části :)
je to napáječ miniUSB-TC P200
a ještě jedna varianta od jiného výrobce a trošku jinak řešené nasazování
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana