Musím opravdu zemnit i jednoplamenné lampy, které mají skrze kovovou trubku?
J.Hajný:
Lampa má pouze jeden světelný zdroj, do kterého je připojena flexo šňůra s vidlicí. Vše odpovídá požadavkům Normě ČSN 60 598 - Svítidla - Všeobecné požadavky a zkoušky.
Na typovém štíktu je samozřejmě vyznačena třída II. Jinak by lampa ani nemohla být řádně certifikována EZU.
(poklona) všem za odpovědi. 8)
Kamil Novák:
Citace: J.Hajný 10.09.2008, 13:53
Na typovém štíktu je samozřejmě vyznačena třída II. Jinak by lampa ani nemohla být řádně certifikována EZU.
Pak není co řešit. o:-)
Onen RT asi trochu zaspal dobu, resp. století. :(
Jan Alin:
Citace: J.Hajný 10.09.2008, 13:53
Lampa má pouze jeden světelný zdroj, do kterého je připojena flexo šňůra s vidlicí. Vše odpovídá požadavkům Normě ČSN 60 598 - Svítidla - Všeobecné požadavky a zkoušky.
Pokud je řádně označena jako třída II a provedena dle ČSN tak není důvod pro požadavek na připojení ochranného vodiče.
Ovšem mám doma lampičky na noční stolek které jsem si sám změnil z třídy II na třídu I. Tak nějak jsem té jedné izolaci na použitých vodičích v celokovové lampičce nevěřil a při představě jak se uvolní fázový vodič ze svorky objímky např.při přehřátí po špatném dotáhnutí žárovky a "hajne" si na kovovou stěnu mě nebylo dobře, byl by to moc hlasitý budík po ránu :D. Já jako RT bych asi nechtěl připojit PE vodič ale taky bych na tu lampu nechtěl napsat revizi, považuji to za svoje právo a svobodné rozhodnutí ;).
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana