Neverending story o ČSN nás prostě baví!!

(1/3) > >>

Marek Dlouhý:
Díval jsem se na net, ale texty podobných vyhlášek jsem nenašel. Nabízí se pouze placené verze (tištěné i elektronické). Existují nějaké adresy, kde je možné tyto normy alespoň přečíst nebo je to celé v režimu "přísně tajné" ? :)

Kamil Novák:
Citace: Marek Dlouhý  30.08.2008, 16:41

Díval jsem se na net, ale texty podobných vyhlášek jsem nenašel. Nabízí se pouze placené verze (tištěné i elektronické). Existují nějaké adresy, kde je možné tyto normy alespoň přečíst nebo je to celé v režimu "přísně tajné" ? :)

Řekněme, že se nejedná ani tak o vyhlášky, jako spíš o normy (ČSN=Česká technická norma  ;)).

A na stránkách žáby na prameni, tedy ČNI http://www.cni.cz/NP/NotesPortalCNI.nsf/key/produkty_a_sluzby~rozmnozovani_a_rozsirovani_csn?Open se dočtete, jak se k textům lze dostat.   (norm)

Nejedná se tedy o režim "přísně tajné",  ale o režim "draze placené v rámci monopolu".  (wall)  (zle)

Marek Dlouhý:
V této souvislosti je zajímavé, že "neznalost zákona neomlouvá". Trochu mě zaráží, že když už ze svých daní zákonodárce platím, tak si musím dále platit za přístup k výsledkům jejich práce. To v daném případě platí analogicky.
BTW: když píši "kde je možné tyto normy alespoň přečíst",  tak vím, že jde o normy  ;)

Kamil Novák:
Citace: Marek Dlouhý  30.08.2008, 16:59

Trochu mě zaráží, že když už ze svých daní zákonodárce platím, tak si musím dále platit za přístup k výsledkům jejich práce.

Když na těchto stránkách použijete talčítko Vyhledávání, tak zjistíte, že na toto téma si tady čas od času zvyšujeme adrenalin skoro všichni.  >:(

Miroslav Minařík:
Citace: Kamil Novák  30.08.2008, 16:51

...
Nejedná se tedy o režim "přísně tajné",  ale o režim "draze placené v rámci monopolu".  (wall)  (zle)

Komická situace v Česku ...
"Někdo" chce prosazovat technické standardy a šíří je způsobem "nejdřív zaplať a pak se dozvíš co bychom chtěli".
Kdyby se takto dělaly politické kampaně, ta nám politici vymřou asi jako ČNI  (dance).
Veřejnost absolutně nechápe proč nejsou přístupné v každě "Mateřídoušce" a vyšší cíle financování normalizace je veřejnosti naprosto ukradená. Dává to najevo dosti znatelně svými činy. A pak je tu ještě odborná veřejnost, která se na zmíněné dokumenty také stále odvolává.

Veřejnost na odborníky reaguje velmi podobně. Jako si okopíruje normu, tak si také zbastlí co může.
Inu, když něco stojí peníze a není zcela jasné proč to stojí tolik, tak se to zbastlí nebo ukradne.

A pak mám svým dětem vštěpovat, že normální je nekrást ...  (wall)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana