Poradíte mi s opakovanými změnami hlavního jističe?

(1/4) > >>

Marek Dlouhý:
Pořídil jsem si postarší nemovitost s akumulačním el. vytápěním, jističem 3x80A a 120 000,- ročními zálohami na elektřinu.  :'(  Pravděpodobně budu muset z finančních důvodů přejít na méně ušlechtilé palivo nebo spíše tepelné čerpadlo. V obou případech si ale vystačím s mnohem menším příkonem, dejme tomu 3x32A. Pokud by se ukázalo, že tepelné čerpadlo v mezních situacích (nebo vůbec) vytopit objekt nedokáže a já bych se chtěl vrátit (např. po první topné sezóně) k původním 3x80A... Co mě vlastně čeká za "radosti"?  Myšleno snížení i následné zvýšení příkonu.

Kamil Novák:
Jestliže byste byl ochoten si zafinancovatl tepelné čerpadlo "jen tak na zkoušku",  tak vás vůbec nemusí trápit poplatek za případné opětovné navýšení příkonu.  (beach)

A teď vážněji :
1) Jestliže koketujete s myšlenkou na tep. čerpadlo, tak bez řádného projektu, opírajícího se o výpočet tepelných ztrát, je to holý nerozum.  (doh)

2) V případě, že si skutečně tep. čerpadlo pořídíte, tak můžete využít sazby D Tepelné čerpadlo (v případě zákazníka ČEZ) zde : http://www.cez.cz/cs/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektricka-energie/basic/d-tepelne-cerpadlo.html a to je zase o jiných financích.  ;)

3) V každém případě byste asi měl začít návštěvou u svého dodavatele elektřiny a tam zjistit podrobnosti.

Štefan Beláň:
Snížení příkonu je bez problému.  :)

Příkon vám bude rezervován po dobu 2 let a do té doby se můžete bezplatně vrátit na původních 3x80A. Po dvou letech rezervace propadá, no a pak každé navýšení stojí (zatím)  500,-Kč za 1A. :'(

[Vyhláška č. 51/2006 Sb.]

Marek Dlouhý:
Tak TČ "na zkoušku" bych si asi opravdu nepořídil. Je to spiše o tom, že jsem v situaci, kdy mi nabízí kdekdo kdeco... A faktem je, že současný stav asi neutáhnu. Takže se snažím zorientovat v problému. TČ řeším na TZB-info a přípojku tady. Jinak kotel na tuhá paliva je paralelně připojen k akumulační nádrži, takže když bude nejhůře, přejdu na ta "méně ušlechtilá paliva". Ovšem, kdo to zná tak potvrdí, že příliš komfortní (o ekologii nemluvě) řešení to není. Ale díky za info. Ty dva roky by mi pro praktické zkušenosti s tepelnou ztrátou objektu měly stačit.

Marek Dlouhý:
Tedy ještě jednou pro méně nadaného jedince... Při změně příkonu dolů či do dvou let nahoru neplatím žádné poplatky (administrativn í nepočítaje) a ani nepotřebuji žádnou dodatečnou revizi?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana