Jaké je správné umístění zásuvek nad podlahou v novostavbě?

<< < (3/5) > >>

Patrik Augustin:
No dotaz znel umisteni zasuvek v novostavbe nazor revizaka.
Podle meho nazoru ja se ridim tim co je v CSN a v Projektu.
Coz v tomto pripade bude zase problem :-)

Zdeněk Pikhart:
Pane Kolesa, to si myslíte že ten kdo vrtá poličku zná normy? Zveřejněte si fotku, zajímalo by mě jak vypadá odborník.

Lubomír Jindra:
Citace: Jiří Schwarz  27.08.2008, 13:37

Zóna, nezóna, umístění zásuvek by mělo být tak, aby se daly dobře využít...

Naprostý souhlas, "instalační zóny" je jeden z kostlivců, které již dnes nemají žádný význam. Elektroinstala ce jsou dnes složitější než v dobách vzniku 33 2130 Z2, vybavení bytů je dnes více atypické, takže se instalace kabelů norma nenorma musí přizpůsobit. Každý dnes má digitální fotoaparát a už dávno neplatí že bych musel udílet zákazníkům rady „vyfoťte si to“,  oni už to vědí a hojně toho využívají. Taková fotodokumentac e je pak v případě oprav lepší, než celý projekt. Hledačka vedení dnes stojí pět prstů. Mnohem důležitější pro bezpečnost a spolehlivost elektroinstala ce je, vyhnout se „zónám“ lumpů podhledářů, topenářů a vodáků.  ;)

-----------
            /                \
         /   R I P    \
       /                          \
     /                              \
    |  INSTALAČNÍ ZÓNY   |
    |                                |

Michal Kolesa:
Citace: Zdeněk Pikhart  27.08.2008, 16:43

Pane Kolesa, to si myslíte že ten kdo vrtá poličku zná normy? Zveřejněte si fotku, zajímalo by mě jak vypadá odborník.

Netvrdím, že jsem odborník.

Jan Alin:
Citace: Lubomír Jindra  27.08.2008, 17:36

Naprostý souhlas, "instalační zóny" je jeden z kostlivců, které již dnes nemají žádný význam. Elektroinstala ce jsou dnes složitější než v dobách vzniku 33 2130 Z2, vybavení bytů je dnes více atypické, takže se instalace kabelů norma nenorma musí přizpůsobit.

33 2130 Z2  vyšla pokud vím v roce 1994 takže se uplatňovala od roku 1995. To je zhruba 13 let. Nemyslím si že je silová elektroinstala ce o tolik složitější než tehdy. Počítače a sítě byly už tenkrát jen jsou dnes odolnější vůči rušení, levnější a někdy rychlejší jinak se to moc nezměnilo. Instalace kabelů norma nenorma se nemusí přizpůsobit protože ta norma nenorma je doporučená a k tomu připouští i vedení mimo zóny jen by mohlo dojít při převrtání kabelu k reklamaci  ;). Já osobně dodržuji zóny pokud je to aspoň trochu reálné (a to je ve většině případů),  takové ty instalace nejkratší cestou opravdu nemám rád.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana