IBP požaduje odsouhlasení a oražení projektové dokumentace od ITI?

<< < (5/5)

Georgis Fasulis:
Požární bezpečnost je zahrnuta ve spousta zákonech a vyhláškách a taky samozřejmě v normách. Mě jako projektanta zajímá krom našich elektro-norem také stavební normy řešící požární bezpečnost staveb - ČSN 730802, ČSN 730804, ČSN 730831, ČSN 730833, ČSN 730835, ČSN 730842 atd.... Každá z těchto norem se zvlášť zabývá různými druhy objektů. V těchto normách jsou mimo jiné uvedeny požadavky na kabelové systémy se zachováním funkčnosti při požáru. Tato problematika je velmi komplikovaná a to jak technicky, tak předpisově. Velmi dobře a přehledně tuto problematiku řeší publikace Požární bezpečnost elektrických instalací od Jiřího Buranta a Lumíra Brabce od IN-ELu z roku 2004. Vřele doporučuji.

Georgis Fasulis:
To Selezan: Napsal jste ve svém příspěvku 22.08.2005 16:51: "Nedalo mi to a poobzeral som sa na českých portáloch a netrvalo to ani hodinu, aby som nepodporil názor p. Fasulisa."

Georgis Fasulis:
To Selezan: Sorry, právě mi to došlo, já to pochopil negativně a ono to bylo naopak - to je ten problém několika záporů v jedné větě, někdy se to dá pochopit jinak. :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana