Jak namontovat antenu pro wifi na dům bez hromosvodu pod vedením vys. napětí?
Jaroslav Svárovský:
Jo to znám wifi musí být naproti sobě stačí sloup vcestě a jsme lidově
"v prdely"
XL:
Při spojení na těchto frekvencích je nutné, aby mezi body byla nejen přímá viditelnost, ale aby nebyl omezen přenos ani v okolí této viditelné spojnice bodů. Signál se ve skutečnosti šíří prostorem tvaru doutníku a zastínění části tohoto prostoru vede k zatlumení signálu.
viz heslo 1. Fresnelova zóna
zjednodušeně např. zde:
http://internet.vprdeli.com/view.php?cisloclanku=2005092801
Dalším věc je např. sršení vn vedení.
Jan Alin:
Citace: XL 26.08.2008, 19:40
http://internet.vprdeli.com/view.php?cisloclanku=2005092801
Dobrá doména pro technické stránky :-).
Jaroslav Molák:
váš záměr, upevnit anténu WIFI z titulu ochrany před bleskem, do štítu je správný.
V této souvislosti vám připomínám možný vliv elektromagneti cké kompatibility pokud by šlo o vedení provozované vyšším napětím než 22 kV na pobyt v takovém prostoru.
Upozorňuji na Energetický zákon, kde je uvedeno jednorázové odškodnění distributorem při omezení vlastnických práv.
Ze své praxe musím uvést některé názory za chybné.
WIFI sit je provozovaná ve frekvenci 2,4 GHz a distribuční soustava frekvencí
50 Hz. Z tohoto titulu je vzájemný vliv vyloučen.
Martin Novák:
Citace: Jaroslav Molák 26.08.2008, 22:28
Ze své praxe musím uvést některé názory za chybné.
WIFI sit je provozovaná ve frekvenci 2,4 GHz a distribuční soustava frekvencí
50 Hz. Z tohoto titulu je vzájemný vliv vyloučen.
Hezka teorie... Bohuzel z me praxe vim ze je to jinak. Staci jeden probijejici izolator (treba 5 km daleko) nebo korony po silnem desti a neproleze NIC. WiFi ani VKV. Mezi bodem A (vodarna) a bodem B(vodojem lyzarskeho strediska) vzdalenymi od sebe 2,4 km jsem mel trasu 110 kV vedenou temer kolmo na spojmici bodu A a B. Dokud jsem energetiku pres dobreho kamarada nedokopal k revizi a oprave vedeni, neslapalo mezi body A a B NIC. Od CB, pres 145 MHz, 430 MHz po Wifi jsem zkousel 8 linku. Neslapal tam ani smerovy spoj na 430 MHz, ktery jsem mel overen na 40 km... GSM bohuzel v te dobe (90. leta) jeste nebylo k dispozici...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana