Mohu připojit ovládání žaluzií ze světelného okruhu?

<< < (2/3) > >>

Lubomír Jindra:
  Toto není na konzultaci s projektantem, ale se zákazníkem, obě varianty ničemu neodporují. Například někdo chce zásuvky v každé místnosti samostatně někdo ne, je to individuální. Samostatné přívody vyžadují výrobci pro garážové vrata, možná odtud čerpal váš projektant inspiraci.
  Selský rozum lze použít i v opačném náhledu - udělat z malého domečku elektrárnu není problém, ale například napěchovaný rozvaděč hledání případné závady zrovna moc neusnadní o:-)

V případě společného přívodu vám světlo blikat zaručeně nebude :)

Maros Macik:
Sú tu protichodné názory, takže som tam, kde na začiatku.

Pavel Horský:
Já jsem vám radil z pozice projektanta elektro, kolega Jindra s pozice montéra. Teď jde o to, co si vyberete. Buď si můžete spatlat deset okruhů do jednoho ( fungovat to bude),  nebo to udělat tak, jak by to mělo opravdu být.
To Jindra: na napěchovaný rozvaděč, by vám nikdo neměl ani vystavit kladnou revizní zprávu.
                Vyhledejte si pár diskusních příspěvků o rozvaděčích, jejich instalaci a zapojení a určitě změníte názor.

Lubomír Jindra:
Pane Maciku, vy přeci nejste na začátku:

1. víte že v případě jednoho přívodu vám světlo blikat nebude

2. víte že obě varianty jsou možné

3. znáte klady a zápory každé z nich

Rozhodnout se pro jedno řešení musí investor.

To Horský: Ukázat zde všechna možná řešení formou diskuse je dle mého skromného názoru  podstatou tohoto portálu a tento názor rozhodně nezměním  :)
Ze světelného okruhu se běžně napojují například digestoře v kuchyních a ty mají také malilinkatý motorek  ;) protože například v paneláku natáhnout pro všechno extra přívod prostě není možné - ono se to do těch panelů jaksi nevejde. V místnosti lze ze světelného přívodu natáhnout i zásuvku 230V. (jupi)

P.S. Všiměte si prosím že píšu "lze" ne že to dělám. o:-)

Maros Macik:
Som teraz medzi dvoma kameňmi. O peniaze mi nejde. Ako som písal, postupne som znížil počet obvodov a tým pádom aj modulov v rozvádzači. Teraz som na rozhraní, kedy by sa dal už použiť 72 modulový rozvádzač,preto každý ušetrený modul sa mi ráta.
Ešte ma zarazilo to, že zásuvka na ovládanie vnútornej garážovej brány sa dáva na samostatný okruh. Ja ju mám na zásuvkovom okruhu spolu so zásuvkami v garáži. Myslíte,že je to veľká zhovadilosť?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana