Lze umístit 12V bodovky přímo nad vanu/sprchu?

<< < (7/8) > >>

Štefan Beláň:
Citace: Václav_ Šigut  17.01.2008, 15:04

Nelze

A proč by ne pane Šigute?

Je nutné pouze splnit podmínky ČSN 33 20000-7-701 ed. 2.
Napájecí obvod musí být chráněný proudovým chráničem 30mA, trafo musí být umístěné mimo zónu 1 a 2, a krytí svítidel musí být IP44.

Nic z toho, co jsem uvedl není neřešitelné a běžně se zhotovuje. ;)

PS: Provedení v reálu je v příloze.
Svítidla 12V/35W IP44 jsou přímo ve sprše u bazénu. 8)

Václav_ Šigut:
,  pane Beláń, nechci rozvíjet debatu na téma jak nainstalovat elektrické zařízení do sprchy a vyhovět platným normám.Chtěl jsem jenom přihodit svůj názor na misku vah dle původního dotazu a ten je : nelze

Jan Štěpán:
Citace: Václav_ Šigut  21.01.2008, 08:32

,  pane Beláń, nechci rozvíjet debatu na téma jak nainstalovat elektrické zařízení do sprchy a vyhovět platným normám.Chtěl jsem jenom přihodit svůj názor na misku vah dle původního dotazu a ten je : nelze

To mi připomíná některé revizní techniky. Je to odpověď ve stylu: "JE MI JEDNO CO JE DOVOLENO, MĚ SE TO NELÍBÍ". Dotaz je jasný. Správná odpověď zní: ANO Mimochodem, sám mám přímo ve sprcháči 3x20W/12V s oddělovacím transformátore m ve vedlejší místnosti, včetně usměrňovače na obvodu proudového chrániče. Pokud mají svítidla krytí příslušné pro zónu použití LZE JE DO TÉ ZÓNY PŘI DODRŽENÍ PŘEDEPSANÝCH PODMÍNEK UMÍSTIT.

Pro příště bych prosil uvést před slovo NELZE např. slovo domnívám se, nebo raději napsat rovnou: mě se to nelíbí.

Václav_ Šigut:
Citace: Jan Štěpán  24.01.2008, 14:22

To mi připomíná některé revizní techniky. Je to odpověď ve stylu: "JE MI JEDNO CO JE DOVOLENO, MĚ SE TO NELÍBÍ". Dotaz je jasný. Správná odpověď zní: ANO Mimochodem, sám mám přímo ve sprcháči 3x20W/12V s oddělovacím transformátore m ve vedlejší místnosti, včetně usměrňovače na obvodu proudového chrániče. Pokud mají svítidla krytí příslušné pro zónu použití LZE JE DO TÉ ZÓNY PŘI DODRŽENÍ PŘEDEPSANÝCH PODMÍNEK UMÍSTIT.

Pro příště bych prosil uvést před slovo NELZE např. slovo domnívám se, nebo raději napsat rovnou: mě se to nelíbí.

mě se to nelíbí

Rozmahel Vladimír:
TO: Štěpán, souhlas s Vámi. V těchto případech je vždy nutno citovat příslušný článek normy nebo jiného předpisu. Každý může mít svůj názor na to či ono, ale v případě sporu by mělo tvrzení být podloženo ustanovením nějakého předpisu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana