Co vybaví dříve 16A jistič s vyp. char. B nebo 2A s vyp. charakteristikou C?

<< < (3/4) > >>

Václav 3:
 V síťových zdrojích dnešních PC bývá obvykle hned na přívodu pojistka hodnoty T3,15A nebo T4A, která je nutná s ohledem na nabíjecí proudy kondenzátoru v síťovém filtru zdroje a chrání vlastně pouze tento kondenzátor ,  síťový usměrňovač a výkonové spínací tranzistory, vše ostatní kontroluje a chrání již samotná elektronika zdroje. S ohledem na charakteristik u pojistek T = pomalá a jejich  hodnotu spíše předpokládám potíže, než nějaké výhody při použití jističe C2A na zásuvkový obvod pro počítač. Pokud si  chcete zajistit, aby nedošlo k výpadku hlavního jističe při poruše ve zdrojích počítače a monitoru doporučuji použít přímo v přístrojích pojistky se zvýšenou vypínací schopností (1500A),  které díky použití zhášecího písku tlumí vzniklý oblouk a k výpadku jističe nedochází. Zásuvkový okruh pak můžete jistit obvyklou hodnotou jističe

Jirka Š. Svejkovský:
Já osobně vůbec nechápu, proč tam ten jistič 2A dával. Pochopím to v rozvaděči stroje na zásuvku pro laptop, aby si tam elektrikáři necpali svářečku, ale doma? Nedává to smysl.

Rozmahel Vladimír:
Taky si myslím, že ten jistič 2A je zbytečný, jistí se vedení a ne PC, výpočet jsem uvedl pouze pro zajímavost.

Michal Kolesa:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  12.08.2008, 09:55

Já osobně vůbec nechápu, proč tam ten jistič 2A dával. Pochopím to v rozvaděči stroje na zásuvku pro laptop, aby si tam elektrikáři necpali svářečku, ale doma? Nedává to smysl.

Proč by si někdo třeba k soustruhu připojoval NTB ?

sniper76:
Třeba proto, aby mohl provést diagnostiku poruchy či kontolu systému. Moderní stroje a nejen soustruhy jsou řízeny programovateln ými automaty:-).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana