Je v současné době nějaká platná norma ČSN na revizi antistatické podlahy?
František Šohajda:
;) ;) ;)
Já nic neprosazuji, jen chci aby se neználek něčeho chytil !!Podle čeho by mohl provádět (jakým nástrojem a
měřákem) tyto revize !
Snad nebudu dělat revize podle normy která je anglická a které nerozumím!!Nebo je dělat podle norem které jsou už v propadlišti dějin!!
To můžete zrovna tak tuto revizi udělat od stolu, a to nechci ! (dance) (dance) (dance)
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 16.04.2013, 08:30
Snad nebudu dělat revize podle normy která je anglická a které nerozumím!!
Jestliže je to norma relevantní a zavedená v našem normalizačním systému (jedná se o ČSN !), pak vám asi nic jiného nezbývá.
Nechcete-li opravdu revizi dělat od stolu nebo jiným nestandardním postupem.
Pozn. norem ČSN. které jsou zavedeny pouze převzetím originálu (bez překladu) je přeci víc. Dle sdělení ÚNMZ je to cca 40%. (norm)
František Šohajda:
Já ji v žádné případě nebudu překládat !
Podle ÚNMZ jsou normy v češtině ty , které se hodně používají!!
Co nejsou přeloženy se používají minimálně !
A takové měření se dělá, hodně krát do měsíce !
Ale o to se tu nebudeme dohadovat ! (dance) Každý ať si to dělá, podle čeho si myslí že je správné!! ;)
Já nikomu nic nevyvracím!!
Dva právníci se také neshodnou ! ;D ;D Když půjdeme do důsledku...a mají také jen jeden právní řád! ;D ;D
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 16.04.2013, 19:20
Podle ÚNMZ jsou normy v češtině ty , které se hodně používají!!
Co nejsou přeloženy se používají minimálně !
To je sice poněkud zvláštní argument, ale máte pravdu :
Citace: František Šohajda 16.04.2013, 19:20
Každý ať si to dělá, podle čeho si myslí že je správné!! ;)
Kamil Novák:
Citace: Jaroslav Jonáš 15.04.2013, 09:17
Norma ČSN EN 1081 pro měření podlah vyšla pouze v anglické verzi, což je jazyk sice světový, ale bez oficiálního překladu do češtiny pro mě tato norma není použitelná. Proto stále používám platnou ČSN 34 1382, kde je popis měření jednoduše popsaný v čl.6.12; K měření používám PROFITEST 0100S-II, kde měřicí rozsah pro vodivé podlahy dává měřicí napětí 100V. Měřicí elektrodou je váleček podle ČSN 34 1382, má srovnatelné výsledky s trojnožkou.
To ale asi neděláte dobře. :-\
Podíváte-li se do změny Z3 k ČSN 34 1382 tak zjistíte, že již 7 let (od 6/2006) tato norma pro podlahy plastové, pryžové, linolea a podobné NEPLATÍ ! (norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana