david martinak
|
|
« kdy: 07.08.2008, 20:40 » |
|
Potřebuji 1.zásuvku na pudu která je obložená dřevem.Tak jsem si myslel že využiji komín a umístím zásuvku tam ale nevím jestli to dovolují předpisy a jestli by teplota komína neměla vliv na provoz a izolaci vedení, přemýšlel jsem i o silikonovém kabelu.
|
|
|
|
Dingo
|
|
« Odpověď #1 kdy: 07.08.2008, 23:58 » |
|
CYKY kabely (kulaté) lze klást i na hořlavý podklad takže mohou být na dřevu.
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ
Znojmo (JM)
|
|
« Odpověď #2 kdy: 08.08.2008, 00:46 » |
|
Podle vyjádření výrobců lze přímo na hořlavé podklady klást i vodiče CYKYLO.
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
|
Štefan Beláň
Karlovy Vary
Chránič je chránič!
|
|
« Odpověď #5 kdy: 08.08.2008, 18:42 » |
|
TO: Novák Ano, máte pravdu, že není komín jako komín. Každý zákaz má svou logiku, a technicky myslící člověk to pochopí a ví si rady. Pokud se ale někdo zeptá všeobecně, zda může být elektrická instalace na komínové zdi, tak nelze jinak odpovědět než že nesmí - nemůže.
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
|
|
|
Václav 3
|
|
« Odpověď #9 kdy: 12.08.2008, 01:32 » |
|
Na hořlavý podklad je třeba použít nehořlavé podložky ( náhrada asbestu - mají v každém elektroodbytu ) pod zásuvky, vypínače, krabice a svítidla, pokud nejsou tyto prvky přímo výrobcem určeny na hořlavý podklad. Na klasickou půdu bych doporučil použít zásuvku s IP 43 nebo IP44.
|
|
|
|
|
Václav 3
|
|
« Odpověď #11 kdy: 12.08.2008, 09:23 » |
|
Díky kolegovi Novákovi za doplnění názvu, já mám na všechna možná jména děravou hlavu.
|
|
|
|
|
Milan Starý
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #13 kdy: 25.04.2014, 14:23 » |
|
Kabel CYKY-J Použití : Pro pevné uložení v suchém nebo vlhkém prostředí, v otevřeném prostoru nebo pod omítkou. Dovolená provozní teplota min. -40°C max. +70°C Krabice univerzální Materiál: PVC samozhášivé Teplotní odolnost: -5 až +60°C DŮLEŽITÁ JE TEPLOTA STĚNY KOMÍNU, po které povedete el.instalaci. Pokud nepřekročí provozní teplotu instal. materiálu, tak po něm el.instalace vést může. Howgh!
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #14 kdy: 25.04.2014, 16:37 » |
|
Ono, jak tak chodím po akcích, komíny se hodně používají pro různé "soláry" na střechách RD ...Firmy co to montují, to chtějí mít rychle namontováno, tak použijí konín, bez ohledu na co je projektován používat! Nejrychlejší napojení střecha-suterén je komín!
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|