Jakou hodnotu hlavního jištiče (A) u staveništní přípojky máme zvolit?
Roger:
nikomu NEDOPORUCUJI (hlavne nekomu kdo nevi co dela, napr. overit, ze soused je na stejne rozvodne vetvi - stejnem transformatoru anebo sparovat ty faze), osobne bych vsak v ramci flexibility (pokud je mozne se domluvit) natahnul od souseda kabel, predpokladam, ze jistice nebudou mi ani jemu mi pri 32A vyhazovat-nebot zatez se rozlozi mezi dva elektromery... asi to neni moc koser, kdo chce dodrzovat predpisy, tak to nesmi pouzit !! :-)
Oto Strnad:
Naprosto souhlasím s panem Hasalem, neřešit dočásné připojení a buď to řešit jak napsal pan Hasal nebo vývést na období stavby z elektroměrovéh o pilíře kousek kabelu zakončený zásuvkou 32A při jištění 3x 25A, pokud toto jištění je pro budoucí provoz stavby dostačující. Do zásuvky pak připojovat staveništní rozvaděč s pohyblivým kabelem pro účel stavby. Nedělat vše složitější, než to je.
Jan Franěk:
:-\ :-\
Asi jen zoufalci odpovídají na 7 let starou diskusi, ke které navíc nemají žádné nové zajímavé informace.
Citace: Roger 06.02.2015, 11:13
nikomu NEDOPORUCUJI (hlavne nekomu kdo nevi co dela, napr. overit, ze soused je na stejne rozvodne vetvi - stejnem transformatoru anebo sparovat ty faze), osobne bych vsak v ramci flexibility (pokud je mozne se domluvit) natahnul od souseda kabel, predpokladam, ze jistice nebudou mi ani jemu mi pri 32A vyhazovat-nebot zatez se rozlozi mezi dva elektromery... asi to neni moc koser, kdo chce dodrzovat predpisy, tak to nesmi pouzit ! :-)
To může radit, a navíc veřejně, jen naprostej magor. Promiňte mi to, ale nevím jak jinak na toto reagovat.
Osobně mám stejnou zkušenost z několika staveb, jako kolega Karvánek. Jde o čisté, legální a bezpečné řešení
Citace: Milan Karvánek 05.08.2008, 00:14
.... Řešeneno asi před měsícem pro jednoho mého zákazníka u ČEZ - na žádost podanou v cal centru povolili krátkodobou změnu jističe na 32A (na 1 měsíc) bez poplatku za navýšení ! Podle mě se časy mění k lepšímu :).
Jaroslav Hasala:
Typicky jsou na současných stavbách nejvíce "problémové" strojní omítačky.
Jistič před elektroměrem je obvykle s charakteriskou B, ten vypíná bezprostředně po zapnutí stroje, kvůli proudovým rázům.
Většinou se na tento problém přijde až na poslední chvíli, kdy už je na stavbě nastoupeno X nadržených zedníků ...
V některých případech pomůže tzv. "prodlužovákový softstart".
Toto řešení spočívá v záměrném napojení stroje přes nějaký delší prodlužovák, např. 50m.
Prodlužovák je tedy nutné rozmotat, pokud by zůstal smotaný, mohl by se přehřát a poškodit.
Také není od věci provést připojení stroje k místnímu uzemnění.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana